Σε μια ακόμη επίδειξη πρωτοπορίας, η Amazon.com ανακοίνωσε χθες ότι υποστηρίζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης σε ομοσπονδιακό επίπεδο και ότι θα σταματήσει τις απαιτήσεις για έλεγχο για χρήση μαριχουάνας σε ορισμένες προσλήψεις της.

Η ομάδα δημόσιας πολιτικής της Amazon θα υποστηρίξει ενεργά τον Νόμο του 2021 (ΜORE Act) o οποίος επιδιώκει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής καταναλωτών Ντέιβ Κλάρκ σε ποστάρισμά του. Η εταιρεία, επίσης, δεν θα κάνει έλεγχο για χρήση μαριχουάνας σε υποψήφιους υπαλλήλους για θέσεις εργασίας που δεν υπόκεινται στον έλεγχο της Υπηρεσίας Μεταφορών, πρόσθεσε ο Κλαρκ.

Ενώ πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση μαριχουάνας, οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα αρνούνταν να εργασθούν στη βιομηχανία καθώς η κάνναβη παραμένει ταξινομημένη ουσία σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

«Στο παρελθόν, όπως πολλοί εργοδότες, απορρίψαμε ανθρώπους από το να εργαστούν στην Amazon επειδή είχαν θετικό έλεγχο για χρήση μαριχουάνας,» δήλωσε ο Κλαρκ, για να προσθέσει: «Ωστόσο, δεδομένης της κατεύθυνσης στην οποία κινούνται οι πολιτειακοί νόμοι στις ΗΠΑ, αλλάξαμε πορεία.»

Η Amazon βρέθηκε στο στόχαστρο δικαστικών προσφυγών με την κατηγορία ότι η εταιρεία παραβίαζε το νόμο της πόλης της Νέας Υόρκης απαιτώντας τον έλεγχο υποψηφίων για εργασία στις τοπικές εγκαταστάσεις της για μαριχουάνα. Η εταιρεία δεν επιτρέπει την πώληση μαριχουάνας στην πλατφόρμα της.