Στις 14 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ η συσπείρωση των δύο κομμάτων φτάνει στο 76% για την κυβέρνηση και στο 68% για την αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση.

Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά οι πολίτες μοιάζουν μάλλον απαισιόδοξοι.

Αναλυτικά τα κόμματα καταγράφουν τα εξής ποσοστά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse: η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% και οι Έλληνες με 1%. «Άλλο» απάντησε το 7%, ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ αγγίζουν το 9%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα με 13 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνόν κόμμα να συγκεντρώνει 36,5% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 23,5%. Έπονται το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, οι Έλληνες με 1%, ενώ το 6,5% του δείγματος απαντά «άλλο» κόμμα, το 4,5% λευκό/άκυρο/αποχή και το 8,5% δηλώνει ΔΑ/Αναποφάσιστοι.

Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ βρίσκεται στο 76% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 68%.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 18 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 43% έναντι 25% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν «Κανένας από τους δύο» ανέρχεται στο 28%.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση: Συντριπτικά υπέρ των εμβολιασμών οι πολίτες – Ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Ελληνοτουρκικά

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι Έλληνες ψηφοφόροι, όταν ρωτήθηκαν αν η όποια αποκλιμάκωση καταγράφεται σήμερα στις προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας θα διατηρηθεί ενόψει και της επικείμενης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το 38% απάντησε θετικά και το 47% αρνητικά, ενώ το 15% δήλωσε «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Οικονομία

Στο μεταξύ, διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς στην ερώτηση αν θα υπάρξει βελτίωση της οικονομίας της χώρας μας στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, το 45% των ερωτηθέντων δήλωσε «ναι» και το 46% «όχι».

Η ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα της Pulse είναι πανελλαδική και έγινε τηλεφωνικά με τη χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 1.304 ατόμων, το διάστημα 31 Μαΐου- 2 Ιουνίου 2021.