Με σφολιάτα, με φύλλο κρούστας ή κουρού, το τυρί είναι ο καλύτερος φίλος της ζύμης και ο σύμμαχός μας τα πρωινά στην δουλειά ή τις τεμπέλικες Κυριακές στο μπαλκόνι. Η συγκεκριμένη «τσαλακωτή» τυρόπιτα μοιάζει με…σουφλέ και κάθε της μπουκιά λιώνει απολαυστικά στο στόμα.

Δείτε πόσο εύκολο είναι να την φτιάξετε.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φύλλο κρούστας (12-13 φύλλα)
500 γρ. τυρί φέτα
2 μεσαία αυγά
300 γρ. γάλα
1 κ.γ. baking powder

Για το ράντισμα

100 γρ. νερό
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
Για το πασπάλισμα

Σουσάμι
Ταψάκι 25×35 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε και σπάμε με ένα πιρούνι το τυρί φέτα.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τα 2 μεσαία αυγά και το baking powder.

Αφού ανακατέψουμε το μείγμα πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το αλάτι στο νερό.

Βγάζουμε από την συσκευασία και αφήνουμε στην άκρη τα φύλλα κρούστας.

Σε ένα ταψάκι 35×25 εκ. λαδώνουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο και βάζουμε το πρώτο φύλλο.

Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε σταυρωτά το δεύτερο φύλλο (στον πάτο θα χρησιμοποιήσουμε 2 φύλλα). Ραντίζουμε και συνεχίζουμε με το τρίτο φύλλο.

Σουρώνουμε το τρίτο φύλλο και το βάζουμε μέσα στο ταψί σε οριζόντια θέση. Σουρώνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα 7 φύλλα βάζοντας τα το ένα δίπλα στο άλλο.

Γυρνάμε τα εξωτερικά φύλλα προς τα μέσα και τα βρέχουμε πολύ καλά.

Αφήνουμε στην άκρη 3 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.

Με μια κουτάλα παίρνουμε από το μείγμα μια ποσότητα και την βάζουμε πάνω στα σουρωμένα φύλλα προσέχοντας να πάει παντού το υλικό.

Βάζουμε όλο το μείγμα σε όλα τα σουρωμένα φύλλα σε δόσεις κάθε φορά με την βοήθεια της κουτάλας. Ανασηκώνουμε ελαφρώς το ταψάκι για να πάει το μείγμα και στις γωνίες.

Βάζουμε από πάνω το πρώτο φύλλο που κρατήσαμε στην άκρη από τα 3 φύλλα και στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο από πάνω γυρνώντας το στις γωνίες προς τα μέσα.

Ραντίζουμε πολύ καλά και στο κέντρο αλλά και στις γωνίες.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα άλλα 2 φύλλα.

Ραντίζουμε το τελευταίο φύλλο και ρίχνουμε όλο το υγρό που περίσσεψε από το ράντισμα μέσα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180C.

Την αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.