Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«∆ικαιούμαστε να κινούμαστε ελεύθερα μέσα στην πόλη, όπως κι εσύ! ∆εν είμαστε μάγοι»

«∆ικαιούμαστε να κινούμαστε ελεύθερα μέσα στην πόλη, όπως κι εσύ! ∆εν είμαστε μάγοι»

Η διαπίστωση πως οι μεγαλουπόλεις μας δεν είναι φιλικές για ανθρώπους ΑΜΕΑ είναι κοινή για όλους. Εκτός από εκείνους που βλέπουν την ζωή με τα μάτια τα δικά τους μόνο και όχι των ανθρώπων με αναπηρία.

Η Κεντρική Ένωση ∆ήμων Ελλάδας ανέλαβε την σωστή πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα σύντομο τηλεοπτικό μήνυμα για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των ΑμεΑ. Το φάσμα των ενεργειών της ΚΕ∆Ε αναμένεται να μην εξαντληθεί μόνο στο τηλεοπτικό μήνυμα.

Είναι δεδομένο πως βοηθώντας ο ένας τον άλλον, κανείς δεν θα μείνει μόνος του μέσα στην κρίση. Στην προκειμένη περίπτωση καταλυτική σημασία θα έχει να κατανοήσει και να σεβαστεί ο καθένας μας την διαφορετικότητα του άλλου, με την αποτροπή της ανάπτυξης εμποδίων στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον.

Αυτή η προσπάθεια για να έχει την προσδοκώμενη επιτυχία προϋποθέτει την συμμετοχή και την συνεργασία όλων μας.

Η ΚΕΔΕ επισημαίνει πως στο πλαίσιο αυτό και στην φάση της παραγωγής του μηνύματος ζήτησε την συνδρομή της Εθνικής Συνομοσπονδίας των ΑμεΑ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Η προβολή του μηνύματος είναι σημαντική για την «ορατότητα» και την καλλιέργεια της συνείδησης του σεβασμού των ανθρώπων με αναπηρίες και την προσβασιμότητά τους στις πόλεις.

Η καλλιέργεια της συνείδησης που θα οδηγήσει και στην επίγνωση των δυσμενών συνθηκών κυκλοφορίας των ΑΜΕΑ -ή της μη κυκλοφορίας αφού ελάχιστοι το τολμούν ειδικά στην Αθήνα – ίσως οδηγήσει τοπικές αρχές και πολίτες σε δράσεις. Οι μεν πρώτοι να αυστηροποιήσουν το πλαίσιο προστασίας ραμπών για αναπήρους επιβάλλοντας αυστηρότερα πρόστιμα και φυσικά να ελευθερώσουν χώρους και να μεγαλώσουν πεζοδρόμια και οι δεύτεροι, δηλαδή οι πολίτες, να εγερθούν από τον λήθαργο της δικής τους ονειροπαγίδας πως έχουν ανοσία στην αναπηρία.

Επειδή η ζωή είναι απρόβλεπτη καλό θα ήταν να μπαίνουμε στη θέση των λιγότερων τυχερών συνανθρώπων μας που ζητάνε απλά τον δικό μας σεβασμό και λίγη βοήθεια.

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024