Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΣΗΕΑ: Απεργία στις 10 Ιουνίου - «Όχι» στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη

ΕΣΗΕΑ: Απεργία στις 10 Ιουνίου – «Όχι» στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Το σύνολο των εργαζομένων απορρίπτει το νομοσχέδιο με όλες τους τις διατάξεις, που πλήττει ακόμη και τα τελευταία κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αντιτάσσεται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που σκοπό έχει, να καταρρακώσει τα εργασιακά κεκτημένα.

  • Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται η υποβάθμιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, με παράλληλη πριμοδότηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
  • Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις διευκολύνονται οι απολύσεις συνδικαλιστών, προβλέπεται περιορισμός της επαναπρόσληψης μετά από ακύρωση απόλυσης και ανοίγει ο δρόμος για ετεροχρονισμένη καταβολή της αποζημίωσης έως και 4 μήνες μετά την απόλυση.
  • Με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσω ατομικών συμβάσεων ενισχύεται η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, επιχειρείται η κατάργηση του 8ωρου, ενώ στην ουσία επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό
  • Οι ρυθμίσεις της διαιτησίας είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας, όπως άλλωστε και η ειδική προστασία των απεργοσπαστών.

Το σύνολο των εργαζομένων απορρίπτει το νομοσχέδιο με όλες τους τις διατάξεις, που πλήττει ακόμη και τα τελευταία κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα, συντονίζει τη δράση του με όλον τον κλάδο της ενημέρωσης και συμμετέχει στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 Ιουνίου.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024