
Λαχταριστά λιγκουΐνι με σολομό από τον Απόστολο Ρουβά
Μια εύκολη συνταγή που όλοι μπορούμε να δοκιμάσουμε στο σπίτι.
Με ένα ξεχωριστό αλλά εύκολο πιάτο έκλεισε η εβδομάδα στο «Πάμε Δανάη!». Ο Απόστολος Ρουβάς μαγείρεψε λιγκουΐνι με σολομό και όσοι βρίσκονταν στο πλατό έγλειψαν τα δάχτυλά τους.
Τα όχι πολύ βρασμένα ζυμαρικά, με τον σολομό, την κρέμα γάλακτος και το κρασί, δημιούργησαν κάτι νόστιμο και ιδιαίτερο μα πάνω απ’ όλα θρεπτικό, με τον σεφ της εκπομπής να αφήνει άφωνη τη Δανάη.
Δείτε παρακάτω τα υλικά της συνταγής και πώς μπορείτε να τη φτιάξετε:
- 400 γρ. λιγκουΐνι
- 600 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50-60 ml τσίπουρο
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 200-250 ml κρέμα γάλακτος
- 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- Ερυθρός Σταυρός: Οργή για τους θανάτους γιατρών της Ερυθράς Ημισελήνου στη Γάζα
- Ο Αλέν Ντελόν, ο θάνατος και η μοναξιά: Μια κατάθεση ψυχής της θρυλικής Μπριζίτ Μπαρντό
- Γιατί οι ψηφοφόροι του σήμερα αγνοούν τις κυρίαρχες πολιτικές του χθες
- Ποιες είναι οι τέσσερις ομάδες της Euroleague που εντάσσονται στη νέα διοργάνωση του ΝΒΑ – Η αποκάλυψη του «Athletic»
- Ολυμπιακός: Το γκολ του Γιάρεμτσουκ ήταν το πιο γρήγορο σε ντέρμπι «αιωνίων» (vids)
- Βόλος: Συνελήφθη ο δράστης που τα έκανε λίμπα σε εκκλησία και γρονθοκόπησε ιερομόναχο