Ο Τάσος Αντωνίου μάς υπενθυμίζει τι θα πει πραγματικά καλό μπέργκερ
Το νέο hot speakeasy burger spot της πόλης με την υπογραφή του food expert βρίσκεται στον Πειραιά
- Παλαιστίνια-Αμερικανίδα βουλευτής αρνήθηκε να στηρίξει την Κάμαλα Χάρις
- Συγκλονίζει βίντεο με τη διάσωση γυναίκας στην Ισπανία - Ήταν εγκλωβισμένη 3 μέρες σε αυτοκίνητο
- Ένα αντίο στον σπουδαίο δημοσιογράφο Νίκο Ψιλάκη
- Γυναίκα έβγαλε τα ρούχα της σε πανεπιστήμιο στο Ιράν για να διαμαρτυρηθεί για την χιτζάμπ
Η Αθήνα ασχολήθηκε πολύ ενεργά με το κεφάλαιο μπέργκερ τα τελευταία χρόνια και έκανε πολύ καλά. Ο Αμερικανός ξάδελφος της δικης μας πίτας γύρο, με μπιφτέκι, τυρί, ντοματούλα, κρεμμύδια και λαχταριστές σως μάς έφτιαξε στομάχι μετά από ξενύχτια με ποτά ή αποτέλεσε την αφορμή της συνάντησης με τους φίλους μας γύρω από τραπέζια με μπίρες και κόκα κόλες για να ξεδιψάμε κιόλας.
Μετά την καραντίνα, νέα στέκια έκαναν την εμφάνισή τους σε μη αναμενόμενα σημεία. Ο Νέος Κόσμος αποτελεί ήδη το γαστρονομικό talk of the town, στο Περιστέρι γίνονται επίσης ενδιαφέροντα πράγματα, ενώ ο Πειραιάς φαίνεται πως βρίσκει τον βηματισμό του από άποψης επιλογών εστίασης και διασκέδασης σε πολλά επίπεδα.
To Smash Burger είναι ο νέος γευστικός προορισμός που άνοιξε τις πόρτες του στην πλατεία Κοραή, στην καρδιά του Πειραιά. Ο food expert Τάσος Αντωνίου, δημιουργός της δημοφιλούς πλατφόρμας Mama Peinao, ένωσε τις δυνάμεις με την ομάδα του επιτυχημένου bar restaurant CHE. Μαζί, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο και απόλυτα αυθεντικό concept, «κρυμμένο» σε ένα παλιό θυρωρείο.
View this post on Instagram
Με μεγάλη εμπειρία από τα καλύτερα street food και burger restaurants σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, ο Τάσος Αντωνίου εμπνεύστηκε την ιδέα για ένα speakeasy burger spot, με εξειδίκευση στα smash burgers.
Η διαφορά με το κλασικό burger είναι ότι εδώ ο κιμάς πατιέται σαν μπάλα πάνω στο καυτό πλατώ, και έτσι γίνεται το smashed μπιφτέκι.
Στο Smash Burger πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η γεύση και η ποιότητα των υλικών. Ο κιμάς φτιάχνεται αποκλειστικά από μοσχαρίσιο, grass-fed κρέας. Το αφράτο ψωμάκι των burgers είναι potato bun. Οι μοναδικές σάλτσες που συνοδεύουν τα burgers είναι 100% χειροποίητες-τέτοια blue cheese σάλτσα δεν θα έχετε ξαναδοκιμάσει.
Τι τρώμε στο Smash;
Η κάρτα περιλαμβάνει επτά λαχταριστά smash burgers με μονό ή διπλό μοσχαρίσιο smash μπιφτέκι (το γκραν σουξέ του μαγαζιού και δικαίως), τραγανό τηγανητό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε buttermilk, ζουμερό ψητό κοτόπουλο με αβοκάντο αλλά και vegan burger με Beyond Meat μπιφτέκι, μεταξύ άλλων.
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα απολαυστικά sandwich με βουτυράτο ψωμί μπριος και επιλογή ανάμεσα σε smash μπιφτέκι ή τηγανητό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε buttermilk και παναρισμένο σε μυστικό μείγμα 10 υλικών.
Συνοδεύουμε με τραγανές τηγανιτές πατάτες ή γλυκοπατάτες, onion rings και δύο επιλογές σε σαλάτες: την εκ την ης ουκ άνευ coleslaw (λάχανο-καρότο-σάλτσα) και μια δυναμική Ceasars με αφθονία σε όλα τα υλικά της.
Την εμπειρία του Smash Burgers, για τα αμετανόητα «αμερικανάκια» ολοκληρώνουν τα ανεπανάληπτα shakes και φυσικά το σπιτικό αμερικάνικο American Chocolate Brownie.
View this post on Instagram
Στα κόκκινα τραπεζάκια του πεζόδρομου απέναντι από την στοά με τα θεϊκά burgers του Τάσου, μια νοητή διαφυγή εκπληρώνεται μπουκιά την μπουκιά. Χαζεύοντας την περατζάδα και τσιμπολογώντας, ζει κανείς μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. Στην επίσκεψή μου για τη δοκιμή, ένιωσα πως είχα καιρό να φάω τόσο αυθεντικό μπέργκερ. Με την αίσθηση της τζανκιάς, χωρίς πολλούς πολλούς πειραματισμούς και ελληνοπρέπειες στην εκτέλεσή του. Σαν premium mac donalds.
Κι αυτό, από όσο ξέρω, δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην πόλη αυτήν την στιγμή.
Πηγαίνοντας να φάτε από το Smash, δεν θα ξεφύγει της προσοχής σας το Luigi, με φρέσκια, χειροποίητη πάστα- τα ζυμαρικά στα καλύτερά τους, σερβιρισμένα σε μερικές εκδοχές για να καλύψουν όλα τα γούστα και σε τιμές εντελώς value for money. Ανάμεσα στο Luigi και το Smash μια κλειστή πόρτα ενός άλλου χώρου πρόκειται να ανοίξει από Σεπτέμβρη και να προσφέρει ποιοτικό καφέ και γλυκό.
Δεν θα ξεκολλάμε από την Καραΐσκου ούτε καλοκαίρι, ούτε χειμώνα. Άντε και καλή μας δίαιτα!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις