Γερμανός πρέσβης: Γι’ αυτό δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν προσεκλήθη η Ελλάδα, ο κ. Ράιχελ απάντησε πως στόχος της διάσκεψης είναι να παρευρεθούν μόνο χώρες που έχουν εμπλακεί στη Λιβύη με στρατεύματα
- Το «νέο» πρόσωπο της Λίντσεϊ Λόχαν και η φράση «δεν έχω πειράξει τίποτα πάνω μου»
- Μπακογιάννη: Η Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Σικάγο έπαιξαν ξύλο με... τις πινακίδες «προσοχή βρεγμένο δάπεδο»
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Στη μη πρόσκληση της Ελλάδας από τη Γερμανία στη διάσκεψη για τη Λιβύη που θα γίνει στο Βερολίνο στις 23 Ιουνίου αναφέρθηκε ο Γερμανός Πρέσβης Έρνστ Ράιχελ στο Regional Growth Conference (περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο), μετά και την ανοιχτή δυσαρέσκεια που εξέφρασε χτες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Όσοι έχουν εμπλακεί με στρατεύματα
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν προσεκλήθη η Ελλάδα, ο κ. Ράιχελ απάντησε πως στόχος της διάσκεψης είναι να παρευρεθούν μόνο χώρες που έχουν εμπλακεί στη Λιβύη με στρατεύματα ενώ, σημείωσε πως το ζήτημα αυτό δεν είναι «γερμανικό» αλλά άπτεται των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, συμπλήρωσε πως δεν είναι τωρινή συζήτηση αλλά η ατζέντα έχει χαραχθεί από το 2019.
Αναφερόμενος στα μεγάλα επενδυτικά πακέτα προς τις χώρες της Ε.Ε. ανέφερε πως ήταν αναγκαίο μετά την πανδημία ωστόσο, θα πρέπει σιγά σιγά οι χώρες να απεξαρτηθούν και να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο πράσινης επιχειρηματικότητας.
Τέλος, για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, έδωσε συγχαρητήρια για την διαχείριση της πανδημίας στο πρώτο κύμα, κάτι που όπως είπε αποτύπωσε στο μυαλό των Γερμανών την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό.
Συμμετέχουν όσοι συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Ιανουαρίου του 2020
Στο θέμα του αποκλεισμού της Ελλάδας από τη Διάσκεψη της Λιβύης αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η βάση για τη δεύτερη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη είναι όσοι συμμετείχαν στην Διάσκεψη του Ιανουαρίου 2020 και στην διαδικασία follow up που δημιουργήθηκε μετά», δήλωσε η Μαρία Άντεμπαρ.
Η ίδια πρόσθεσε ότι η Λιβύη και οι εξελίξεις στη χώρα «είναι ένα θέμα που δικαίως ενδιαφέρει πολλούς διεθνείς παράγοντες και χώρες και για αυτό η κυβέρνηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συνεργαστεί με όλους όσο το δυνατόν και στην ΕΕ και στα Ηνωμένα Έθνη».
«Αλλά αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η βάση των συμμετεχόντων είναι αυτή της προηγούμενης Διάσκεψης και της διαδικασίας follow up», επανέλαβε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις