Google και Facebook θετικές στην απόφαση των G7 για ελάχιστο εταιρικό φόρο 15%
Θετικές αντιδράσεις από την Google για τον ελάχιστο εταιρικό φόρο 15%, ενώ και η Facebook χαιρετίζει τη συμφωνία, αναγνωρίζοντας ότι πιθανόν να σημαίνει περισσότερους φόρους για την ίδια
- Μέλος κυκλώματος που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες ήταν η Ειρήνη – Τι λένε τα θύματα της σπείρας
- Πώς το Προσφυγικό πλήττει βαριά τη Μελόνι – Το πολιτικό φιάσκο της συμφωνίας Ιταλίας-Αλβανίας
- «Ένα μάτι και αρκετά δάχτυλα» Τα ΜΜΕ της Τεχεράνης ζητούν αντίποινα για τον πρέσβη τους
- Κοινή αναφορά στη Βουλή από τους ανεξάρτητους βουλευτές πλησίον Κασσελάκη
Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι στηρίζει το έργο που γίνεται για την επικαιροποίηση των διεθνών φορολογικών κανόνων, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της G7, να επιδιώξουν την επιβολή ενός παγκόσμιου ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% και να ανακατανείμουν τα φορολογικά δικαιώματα για τις μεγάλες, κερδοφόρες πολυεθνικές εταιρείες.
«Στηρίζουμε σθεναρά το έργο που συντελείται για την επικαιροποίηση των διεθνών φορολογικών κανόνων. Ελπίζουμε οι χώρες να συνεχίσουν να συνεργάζονται, για να εξασφαλίσουν ότι μια ισορροπημένη και ανθεκτική συμφωνία θα οριστικοποιηθεί σύντομα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Google, Χοσέ Καστανέντα.
Από την πλευρά της, η Facebook χαιρετίζει την πρόοδο που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της G7 και αντιλαμβάνεται ότι αυτό πιθανόν να σημαίνει πως το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης θα πληρώνει περισσότερους φόρους και σε διαφορετικά μέρη, είπε σήμερα ο επικεφαλής του τμήματος διεθνών υποθέσεων της εταιρείας, Νικ Κλεγκ.
«Το Facebook έχει ζητήσει εδώ και καιρό τη μεταρρύθμιση των παγκόσμιων φορολογικών κανόνων και χαιρετίζουμε τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδα των 7. Η σημερινή συμφωνία είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την ασφάλεια για τις επιχειρήσεις και την ενίσχυση της δημόσιας εμπιστοσύνης στο παγκόσμιο φορολογικό σύστημα. Θέλουμε να επιτύχει η διαδικασία για τη διεθνή φορολογική μεταρρύθμιση και αναγνωρίζουμε ότι αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι το Facebook θα πληρώνει περισσότερους φόρους και σε διαφορετικά μέρη», ανέφερε ο Κλεγκ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις