My Greece: Δέσποινα Βανδή και Έλλη Κοκκίνου μαγειρεύουν λαδόπιτα
Μια παραδοσιακή λευκαδίτικη συνταγή εύκολη και νόστιμη
- Πού βρίσκεται η Ahoo Daryaei; - «Αν την έχουν πειράξει θα πάρουν φωτιά οι δρόμοι»
- Όσα συνέβησαν μέσα στην έπαυλη του Φρανκ Σινάτρα – Τζόγος και κρυφές ερωτικές συναντήσεις
- Νέες ισραηλινές σφαγές σε Βηρυτό και Γάζα που παραπέμπει στην «Αποκάλυψη»
- Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας: Μήπως είναι πολύ αργά για να αλλάξει η πορεία του;
Μια παραδοσιακή συνταγή της Λευκάδας ετοίμασαν η Δέσποινα Βανδή με την Έλλη Κοκκίνου, έχοντας τη βοήθεια της μαγείρισσας Κατερίνας Ναστούλη.
Η κυρία Κατερίνα έδειξε στα δύο κορίτσια το παραδοσιακό γλυκό του νησιού, που όπως είπε «παλαιότερα δεν υπήρχε άλλο».
«Τη δεύτερη μέρα του γαμού γινόταν ένας δεύτερος γάμος, οι συγγενείς μαζεύονταν και έφτιαχναν λαδόπιτα σε μεγάλα ταψιά» τόνισε η κυρία Ναστούλη, προσθέτοντας πως «οι ντόπιοι τη χρησιμοποιούν και σαν βασιλόπιτα».
«Αφού ανακατέψουμε το ελαιόλαδο με το αλεύρι, θα προσθέσουμε το σιρόπι και μετά θα μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί» τόνισε η κυρία Κατερίνα και συμπλήρωσε: «Μετά θα ψήσουμε για 40 λεπτά στους 170-180 βαθμούς, πάνω-κάτω και είναι έτοιμη».
Τα υλικά της συνταγής:
4 ποτήρια παρθένο ελαιόλαδο
8 ποτήρια αλεύρι
σουσάμι
Για το σιρόπι:
4 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1 σφηνάκι πετιμέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις