My Greece: Δέσποινα Βανδή και Έλλη Κοκκίνου μαγειρεύουν λαδόπιτα
Μια παραδοσιακή λευκαδίτικη συνταγή εύκολη και νόστιμη
- Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μαθητής από την Πάτρα σε πενθήμερη - Του έδωσαν ποτό με ούρα και τον χτύπησαν
- Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια γάλλος υπήκοος στο Βανουάτου μετά τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ
- Η Νικόλ Κίντμαν απαντά με «αγένεια» στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του Babygirl και διχάζει
- Τα ζώδια σήμερα: Το μάτι μου με κοίταγε
Μια παραδοσιακή συνταγή της Λευκάδας ετοίμασαν η Δέσποινα Βανδή με την Έλλη Κοκκίνου, έχοντας τη βοήθεια της μαγείρισσας Κατερίνας Ναστούλη.
Η κυρία Κατερίνα έδειξε στα δύο κορίτσια το παραδοσιακό γλυκό του νησιού, που όπως είπε «παλαιότερα δεν υπήρχε άλλο».
«Τη δεύτερη μέρα του γαμού γινόταν ένας δεύτερος γάμος, οι συγγενείς μαζεύονταν και έφτιαχναν λαδόπιτα σε μεγάλα ταψιά» τόνισε η κυρία Ναστούλη, προσθέτοντας πως «οι ντόπιοι τη χρησιμοποιούν και σαν βασιλόπιτα».
«Αφού ανακατέψουμε το ελαιόλαδο με το αλεύρι, θα προσθέσουμε το σιρόπι και μετά θα μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί» τόνισε η κυρία Κατερίνα και συμπλήρωσε: «Μετά θα ψήσουμε για 40 λεπτά στους 170-180 βαθμούς, πάνω-κάτω και είναι έτοιμη».
Τα υλικά της συνταγής:
4 ποτήρια παρθένο ελαιόλαδο
8 ποτήρια αλεύρι
σουσάμι
Για το σιρόπι:
4 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1 σφηνάκι πετιμέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις