Η ηθοποιός Philippine Darblay φτιάχνει γαλλική τάρτα τατέν με μήλα
Η διασημότερη γλυκιά τάρτα στην ιστορία της γαλλικής -και όχι μόνο- γαστρονομίας έχει τη φήμη ότι προέκυψε από ένα μικροατύχημα στην κουζίνα του πανδοχείου των αδελφών Τατέν.
Η διασημότερη γλυκιά τάρτα στην ιστορία της γαλλικής -και όχι μόνο- γαστρονομίας έχει τη φήμη ότι προέκυψε από ένα μικροατύχημα στην κουζίνα του πανδοχείου των αδελφών Τατέν.
Από την αγορά της στο Batignolles μέχρι την κουζίνα της, ακολουθήστε βήμα-βήμα για να φτιάξετε αυτό το παραδοσιακό γαλλικό επιδόρπιο μαζί με την ηθοποιό Philippine Darblay
Για τη ζύμη
-150γρ αλεύρι
-100 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού
-50 γρ. Αμύγδαλο σε σκόνη / αλεσμένα αμύγδαλα
-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-1 κρόκο αυγού
-1 πρέζα αλάτι
-1 λεμόνι
-8cl ζεστό νερό
Για το μείγμα μήλου
-10 – 12 μήλα
-160γρ ζάχαρη
-80γρ βούτυρο
– Λίγο αλατισμένο βούτυρο
-Μαρμελάδα μήλο ή κυδώνι
– χοντρή κρέμα fraîche
Δείτε το βίντεο
- Γκαρά: Ο ανασχηματισμός είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για να αλλάξει λίγο η ατζέντα
- Βινίσιους: Το προκλητικό μήνυμα του μετά την πρόκριση στο «Μετροπολιτάνο» (pics)
- Ουκρανία: Ανοίγει τα χαρτιά του ο Πούτιν – Τι αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο για τους όρους της Ρωσίας
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για τα ΝΕΑ 13/3/2025
- Το σκίτσο της Εφης Ξένου για τα ΝΕΑ 13/3/2025
- Φάρμακο αποτρέπει νόσηση με Covid μετά την έκθεση στον ιό – Σημαντική ασπίδα για τις ευάλωτες ομάδες