Πελώνη για απεργία: Με τσιτάτα δεν προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων
«Σύντομα με το νέο νομοσχέδιο όλο αυτό θα αποτελέσει παρελθόν ώστε μην ταλαιπωρείται ο κόσμος», είπε η κ. Πελώνη
- «Mr Everyman»: Οι 51 άνδρες που καταδικάστηκαν για τους βιασμούς της Ζιζέλ - Γιατί τους ονόμασαν έτσι;
- Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
- Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
«Με τσιτάτα και συνθήματα προηγούμενων εποχών δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, ούτε τα δικαιώματα της νέας γενιάς σε ένα εργασιακό περιβάλλον που αλλάζει ραγδαία», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτημα για το αν προτίθεται η κυβέρνηση να «μαλακώσει» κάποιες διατάξεις στο εργασιακό νομοσχέδιο, μετά τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις χθες.
«Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι «εξίσου σεβαστό είναι το δικαίωμα στην απασχόληση» και να μην «ταλαιπωρείται η πλειοψηφία των πολιτών».
Πρόσθεσε δε ότι: «Σύντομα με το νέο νομοσχέδιο όλο αυτό θα αποτελέσει παρελθόν ώστε μην ταλαιπωρείται ο κόσμος».
«Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τις προοπτικές της Οικονομίας»
Εισηγητικά η κ. Πελώνη μίλησε για «θετικά μηνύματα για τις άμεσες και απώτερες προοπτικές της οικονομίας μας».
Όπως είπε: «Την περασμένη Τετάρτη το Δημόσιο άντλησε μέσω της επανέκδοσης 10ετούς ομολόγου, 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές με επιτόκιο 0,888%, ενώ οι προσφορές ξεπέρασαν το ποσό-στόχο κατά 12 φορές. Την ίδια στιγμή, από τη δημοπρασία ετήσιων εντόκων γραμματίων 52 εβδομάδων αντλήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ με ιστορικά χαμηλή απόδοση -0,31%.
Τόσο η έκδοση δεκαετούς ομολόγου, όσο και η δημοπρασία εντόκων γραμματίων κατέληξαν σε άλλη μια ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Είναι -όπως τόνισε σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- ένα ακόμα σημάδι εμπιστοσύνης στην ελληνική ανάκαμψη και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές μας.
Στην ίδια εκτίμηση οδηγούν και τα πρόσφατα συγκεντρωτικά στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία τους πρώτους τρεις μήνες του 2021, η Ελλάδα κατέγραψε ανάπτυξη της τάξης του 4,4% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Πέτυχε έτσι τον τέταρτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε τριμηνιαία βάση, γεγονός που καταδεικνύει τόσο τη δυναμική που είχε η οικονομία στις αρχές του 2021, όσο και τις προοπτικές της στο επόμενο διάστημα».
Για τον ορισμό του βιασμού
Η κ. Πελώνη διέψευσε, ότι θα αφαιρεθεί ο όρος συναίνεση από τον ορισμό του βιασμού. Ειδικά στο θέμα αυτό ο κώδικας θα αυστηροποιηθεί, είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις