Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κυπριακό: Τι συζήτησαν Αναστασιάδης – Μητσοτάκης ενόψει της συνάντησης με τον Ερντογάν

Κυπριακό: Τι συζήτησαν Αναστασιάδης – Μητσοτάκης ενόψει της συνάντησης με τον Ερντογάν

Ο Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να μεταφέρει στον Τούρκο Πρόεδρο, ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι ενέργειες της Τουρκία στο Βαρώσι.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει της συνάντησή του σήμερα το απόγευμα τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως μεταφέρει το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να μεταφέρει στον Τούρκο Πρόεδρο τη θέση της κυπριακής πλευράς ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι ενέργειες της Τουρκία στο Βαρώσι, οι οποίες παραβιάζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Επίσης να μεταφέρει ότι καμιά λύση δεν είναι αποδεκτή για το Κυπριακό πέραν από τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, κάτι που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σε περίπτωση νέας άτυπης πενταμερούς διάσκεψης.

Τέλος ο κύπριος Πρόεδρος μετέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη θέση ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν αφήνει περιθώρια στην Κυπριακή Δημοκρατία να τηρήσει μια θετική στάση στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο οποίο θα συζητηθούν οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μπορεί να αλλάξει τη στάση της και να τηρήσει μια θετική ατζέντα μόνο σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε αναίρεση ενεργειών της σε σχέση με την Αμμόχωστο.

Όσον αφορά μια νέα άτυπη πενταμερή διάσκεψη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να συγκληθεί σύντομα.

Εξάλλου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, πρέπει να αναμένεται στην Κύπρο στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024