Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: Απεβίωσε ο «πατριάρχης» της... μεγαλύτερης οικογένειας του κόσμου

Ινδία: Απεβίωσε ο «πατριάρχης» της… μεγαλύτερης οικογένειας του κόσμου

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ζιόνα Χάνα, ο οποίος είχε 38 συζύγους, 89 παιδιά και 36 εγγόνια.

Ημέρα πένθους η σημερινή για το κρατίδιο Μιζοράμ της Ινδίας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Ζιόνα Χάνα, ο «πατριάρχης» της μεγαλύτερης οικογένειας του κόσμου.

Ο Χάνα υπήρξε επικεφαλής μιας θρησκευτικής σέκτας στην Ινδία που εφάρμοζε την πολυγαμία, φτάνοντας στα 76 του χρόνια να έχει 38 συζύγους, 89 παιδιά και 36 εγγόνια ή σύμφωνα με άλλες πηγές 39 συζύγους, 94 παιδιά, 33 εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Ο 76χρονος άνδρας έπασχε από διαβήτη και υπέρταση, με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν το θάνατό του μόλις έφτασε στο νοσοκομείο, ενώ την είδηση επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης του κρατιδίου Μιζοράμ, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια.

Το… ρεκόρ και ο τουρισμός

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι ο ισχυρισμός του Ζιόνα Χάνα για τη μεγαλύτερη οικογένεια στον κόσμο ήταν αληθής, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να μεταμορφώσει σε τουριστικό προορισμό την περιοχή όπου έμενε ο ίδιος και η πολυπληθής οικογένειά του στα βορειοανατολικά της Ινδίας, με τους τουρίστες να ζητούν να φωτογραφηθούν με τα δεκάδες μέλη της και να δουν από κοντά το «Chuuar Than Run» ή «Σπίτι της Νέας Γενιάς» που έμεναν όλοι μαζί.

Η χριστιανική σέκτα με το όνομα «Chana Pawl», την οποία είχε δημιουργήσει ο παππούς του Ζιόνα Χάνα το 1942, αριθμεί περίπου 2.000 μέλη, τα οποία διαμένουν στην ίδια περιοχή.

Sports in

BIG 3: Το 48ωρο και η ιδέα που… τρελαίνει τον Ολυμπιακό (pics)

Η δυνητική τριάδα που έχει κάνει τους φίλους του Ολυμπιακού να χάσουν τον… ύπνο τους. Τι γίνεται με τους Εβάν Φουρνιέ, Σάσα Βεζένκοφ και Τάιλερ Ντόρσεϊ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024