Εμβολιαστικό αυτογκόλ, επιστήμονες τηλεστάρ και οι πολίτες στα όρια της παράνοιας
Η υπόθεση με το AstraZeneca είναι η αρχή ενός χάους που επιτείνει την ανασφάλεια του κόσμου. Και οι επιστήμονες κάποια στιγμή πρέπει να βγουν από τα τηλεπαράθυρα
Το είδατε το αυτογκόλ στον αγώνα Γαλλίας – Γερμανίας όπου τα άλλοτε πανίσχυρα «πάντσερ» ηττήθηκαν;
Ε, λοιπόν, δεν συγκρίνεται με το αυτογκόλ που έβαλε η κυβέρνηση, η Επιτροπή Εμβολιασμών και οι πάσης φύσεως επιστήμονες που έχουν πιάσει «στασίδι» στα τηλεοπτικά κανάλια.
Η υπόθεση με το AstraZeneca, πραγματικά όσο περνούν οι ημέρες κάνει όλο και μεγαλύτερη ζημιά στο εμβολιαστικό κίνημα. Κάνει τεράστια ζημιά στην άοκνη προσπάθεια όλων μας να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει την οριστική επιστροφή στην ελευθερία.
Αυτό το απίστευτο αλαλούμ με το συγκεκριμένο εμβόλιο, όχι μόνο δεν έχει ξεδιαλύνει, αλλά έχει επεκταθεί παντού.
Καθημερινά ο κόσμος παρακολουθεί στις τηλεοράσεις διάφορους επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων ενδεχομένως να είναι παντελώς άσχετοι με τα εμβόλια, και περιμένει να ενημερωθεί.
Αν υπάρχει έστω κι ένας που να έχει καταλάβει τι συμβαίνει, θα είναι θαύμα. Συστάσεις επί συστάσεων, οδηγίες χωρίς αιτιολόγηση, ασάφεια, ασχετοσύνη ή ακόμη και άγνοια που εν πολλοίς δικαιολογείται από την κατάσταση.
Όμως, είναι αδιανόητο να βγαίνουν όλοι και να μιλάνε. Οι επιστήμονες έχουν καταντήσει «γαλιάντρες» της ελληνικής τηλεόρασης που γεμίζουν τηλεοπτικό χρόνο. Αλλά αντί να ενημερώνουν προκαλούν φόβο, ανησυχία, οργή.
Μία με το AstraZeneca, τώρα με το J&J, μεθαύριο με τι;
Τη μία μέρα για τους 60 και πάνω, την άλλη για τους 60 και κάτω, την τρίτη σύσταση για τις γυναίκες και καπάκι συστάσεις για τα παιδιά.
Πότε με τις θρομβώσεις, πότε με τις μυοκαρδίτιδες.
Πόσο θέλει ακόμη ο κόσμος να τρελαθεί, να εξοργιστεί, να αντιδράσει;
Εχουν καταλάβει στην κυβέρνηση και στον επιστημονικό κόσμο πόσο μεγάλη γκάφα είναι όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε;
Εχουν αντιληφθεί πόση μεγάλη ζημιά έχει γίνει στην εκπληκτική προσπάθεια να λειτουργήσει ένας απίστευτος μηχανισμός εμβολιασμού του πληθυσμού;
Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά, το ψηφιακό σύστημα λειτουργούσε άψογα, όλοι έλεγαν τα καλύτερα λόγια για την οργάνωση και την εξυπηρέτηση.
Κι ενώ έχουμε και εμβόλια πλέον για τον πληθυσμό, την ώρα που είχε μειωθεί σημαντικά το ποσοστό των «ψεκασμένων» αλλά κι εκείνων που δικαιολογημένα αισθανόταν φόβο με το εμβόλιο, ήρθαν τα αυτογκόλ.
Υγειονομικός μου έλεγε: «Πήγα από τους πρώτους κι έκανα τα εμβόλια, και μάλιστα AstraZeneca. Πιστεύω απόλυτα στη διαδικασία και στο γεγονός ότι είναι η μόνη μας ελπίδα αυτή τη στιγμή.
Όμως, όλο αυτό το μπάχαλο με έχει κάνει να αναρωτηθώ: Μήπως μας χρησιμοποίησαν όντως για πειραματόζωα; Μήπως είχε δίκιο ο Τσίπρας που μιλούσε για ξεσκαρτάρισμα;»
Αυτά ακριβώς λένε χιλιάδες Ελληνες. Μια ματιά στο twitter και γενικά στα social media να ρίξει κανείς καταλαβαίνει ότι είναι το νούμερο 1 πρόβλημα για τους Ελληνες.
Ούτε το εργασιακό, ούτε το χάος στους δρόμους, ούτε η ασφάλεια.
Ο φόβος και η οργή για το μπάχαλο με τα εμβόλια τους απασχολεί.
Οι πολίτες θέλουν σοβαρή ενημέρωση. Θέλουν να τους καθησυχάσει κάποιος, θέλουν να ακούσουν μια σταθερή άποψη κι όχι λόγια του αέρα που αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη.
Καλύτερα να μην μιλούσαν. Όλα τα εμβόλια, και αυτά για τον κοροναϊό, έχουν επιπτώσεις.
Στην Ελλάδα 5 περιστατικά θρομβώσεων καταγράφηκαν, κι ένας θάνατος.
Στην επιστημονική κοινότητα είναι αποδεκτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πολλώ δε μάλλον για εμβόλια που βγήκαν γρήγορα για να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη πανδημία.
Αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι το χάος και το τείχος ανασφάλειας που χτίζουν οι επαΐοντες.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και πρέπει να τερματιστεί εδώ και τώρα.
Κάποιοι πρέπει να πάρουν αποφάσεις σοβαρές, προτού να είναι αργά. Αλλωστε, η μάχη με τον ιό και οι εμβολιασμοί δεν τελειώνουν εδώ.
Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει τάξη στο επικοινωνιακό χάος.
Οι επιστήμονες οφείλουν να επικεντρωθούν στο ρόλο τους κι όχι να μετατρέπονται σε σταρ τηλεπαραθύρων και να χρησιμοποιούν τη θέση τους για αυτοπροβολή και για χτίσιμο καριέρας, ενδεχομένως πολιτικής.
Δεν μπορεί το «εμβόλιο» της αμφισβήτησης στην επιστήμη να επεκταθεί από τους ίδιους τους υπηρέτες αυτής, τους επιστήμονες.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις