Το φεστιβάλ Animasyros 2021 συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Δράμας
Το πλούσιο πρόγραμμά του θα παρουσιαστεί σε phygital μορφή, σε φυσικούς χώρους στο νησί της Σύρου και ψηφιακά μέσω ειδικής πλατφόρμας. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται για 7η χρονιά η Αγορά.
- «Είσαι ο διάβολος» – Αντιμέτωποι με τον πατέρα τους οι γιοι της Ζιζέλ Πελικό
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Οι ληστές που έκλεψαν τα πορτρέτα των Ελισάβετ Β' και Μαργκρέτε Β' του Άντι Γουόρχολ τα έκαναν όλα στραβά
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
Το Animasyros 2021 Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων επιστρέφει για 14η χρονιά, απ’ τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021, με κεντρική θεματική την Ελευθερία, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Το πλούσιο πρόγραμμά του θα παρουσιαστεί σε phygital μορφή, σε φυσικούς χώρους στο νησί της Σύρου και ψηφιακά μέσω ειδικής πλατφόρμας.
Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται για 7η χρονιά η Αγορά, εγκαινιάζοντας μία νέα στρατηγική συνεργασία με το παγκοσμίου φήμης Animation Studio Folimage. Το στούντιο κινουμένων σχεδίων Folimage, σταθερός υποστηρικτής των ταινιών auteur, φημίζεται για τον πλούσιο κατάλογό του, που περιλαμβάνει περισσότερες από 45 ταινίες μικρού μήκους, καθώς και κλασικές τηλεοπτικές σειρές. Επικεντρώνεται, επίσης, στο πλήρες φάσμα της ανάπτυξης κινούμενων σχεδίων, έχοντας ως στρατηγικό στόχο, από την ίδρυσή του ακόμη, την εκπαίδευση νέων δημιουργών. Σε αυτό το πνεύμα, η Folimage ίδρυσε το 1999 τη La Poudrière, μια σχολή ταινιών κινουμένων σχεδίων, το 2004 τη L’équipée, μια ένωση που προωθεί το ανιμέισον στον κινηματογράφο, καθώς και το πρόγραμμα Artist-in-Residence, που προσφέρει στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια 5λεπτη προσωπική ταινία κινουμένων σχεδίων για παιδιά 5 έως 7 ετών, συνδυάζοντας την κωμωδία και το χιούμορ.
Η συνεργασία με το Animation Studio Folimage, καθώς και οι παρουσιάσεις, τα στρογγυλά τραπέζια, τα σεμινάρια, οι συναντήσεις δικτύωσης που διοργανώνει φέτος η Αγορά, θα προσφέρουν τη δυνατότητα στο διεθνές κοινό που ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη της εμψύχωσης, ή, απλώς, την αγαπά, να διευρύνει το δίκτυό του, να προωθήσει το έργο του, να συναντηθεί με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, να ανακαλύψει τη διεθνή κοινότητα και έρθει σε επαφή με τις επιτυχίες του μέλλοντος.
Για τον σκοπό αυτόν, η Αγορά σε συνεργασία με το Studio Folimage διοργανώνει ένα 4ήμερο εργαστήριο προετοιμασίας (Pitch Coaching Workshop), προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες των επιλεγμένων projects στα pitch να προετοιμαστούν αποτελεσματικά, για να παρουσιάσουν, στο πλαίσιο του Pitching Forum στη Σύρο, το υπό εξέλιξη έργο τους στο κοινό και σε μια διεθνή επιτροπή από επαγγελματίες του ανιμέισον.
Κεντρική ομιλήτρια της φετινής Αγοράς είναι η διακεκριμένη καλλιτέχνης Joanna Quinn (UK), η οποία μαζί με τη Nancy Denney Phelps (BE), την Corinne Destombes (FR), τη Maria Lorenzo (ES) και τη Μαρινέτα Μακ Κρητικου (GR), θα αποτελέσουν την επιτροπή του Pitching Forum.
Ο νικητής του Pitching Forum Agora Animasyros θα είναι επίσημος καλεσμένος του προγράμματος Artist-in-Residence, που διοργανώνει το Studio Folimage. Ξεκινώντας από τις αρχές του 2022, ο νικητής θα μετακομίσει στο Studio Folimage, στη Valence της Γαλλίας για 1 μήνα, ώστε να δημιουργήσει την ταινία του με τις παρεχόμενες από το στούντιο εγκαταστάσεις. Το pitch coaching workshop θα διευθύνει η Γαλλίδα Corinne Destombes, Head of Development της Folimage και η σκηνοθέτις Helen Friren. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στη Σύρο, στη διάρκεια του Φεστιβάλ. Στις 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Pitching Forum, και στις 26 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο νικητής του καλύτερου pitch στην πανηγυρική τελετή λήξης του Φεστιβάλ.
Επιπλέον, με αφορμή το αφιέρωμα MEDAnima, η Αγορά φέτος δέχεται αιτήσεις συμμετοχής στο Pitching Forum δημιουργών/παραγωγών από χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Παράλληλα, προσωπικότητες από τη Διεθνή κοινότητα των Κινουμένων Σχεδίων θα παρουσιάσουν θέματα που αφορούν στις παρακάτω ενότητες:
- Το περιεχόμενο και η σχέση του ανιμέισον με τις νέες πλατφόρμες διανομής, τους δημιουργούς και τις εταιρείες παραγωγής
- Υβριδισμός (Hybridation): Ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και το ανιμέισον (animated documentary)
- Ο ήχος, η μουσική και η μεταγλώττιση στις ταινίες ανιμέισον
- Θεσμικοί φορείς και χρηματοδότηση
- Διασύνδεση εταιρειών παραγωγής ανιμέισον και πανεπιστημίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις