![Ζουμερός σολομός με δροσερή σάλτσα μοσχολέμονο](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/06/f-7-1.jpg)
Ζουμερός σολομός με δροσερή σάλτσα μοσχολέμονο
Η γεμάτη γεύση του σολομού, ταιριάζει απόλυτα με το χυμό λεμονιού και την ελαφριά μυρωδιά φρέσκου βούτυρου.
Spotlight
-
Η ανατριχιαστική στιγμή που αφήνει την αρραβωνιαστικιά του να πεθάνει μετά το μοιραίο τροχαίο
-
Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος στο Ηράκλειο - Επιβάτες αναζητούσαν αλκοόλ και αντέδρασαν επιθετικά
-
ΠΑΣΟΚ: Το αφήγημα των 8 διεκδικητών της προεδρικής κούρσας
-
Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους τέσσερις δράστες της επίθεσης σε οικογένεια τουριστών στο Ηράκλειο
Συστατικά
½ κουταλιά ξύσμα lime
1 κουτ της σούπας βούτυρο
2 κουτ της σούπας χυμό Lime
¼ κουτ της σούπας καυτερό κόκκινο πιπέρι
½ κιλό φιλέτο σολομού καθαρισμένο
½ κουτ της σούπας αλάτι
¼ κουτ της σούπας πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξύσμα lime, το χυμό λεμονιού, το καυτερό πιπέρι και λίγο βούτυρο (ελαφρά λιωμένο)
Σόταρε ελαφρά το φιλέτο του σολομού σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρώς σκούρο χρώμα και να ψηθεί στο κέντρο (2 με 4 λεπτά κάθε πλευρά)
Βάλε το φιλέτο σε ένα πιάτο και ρίξε το μείγμα βουτύρου-lime στο ζεστό τηγάνι να λιώσει.
Σέρβιρε το φιλέτο με την σάλτα. Μπορείς να το συνοδεύσεις με ψητά λαχανικά ή ρύζι
Δείτε το βίντεο για να πάρετε ιδέες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις