Ζουμερός σολομός με δροσερή σάλτσα μοσχολέμονο
Η γεμάτη γεύση του σολομού, ταιριάζει απόλυτα με το χυμό λεμονιού και την ελαφριά μυρωδιά φρέσκου βούτυρου.
Συστατικά
½ κουταλιά ξύσμα lime
1 κουτ της σούπας βούτυρο
2 κουτ της σούπας χυμό Lime
¼ κουτ της σούπας καυτερό κόκκινο πιπέρι
½ κιλό φιλέτο σολομού καθαρισμένο
½ κουτ της σούπας αλάτι
¼ κουτ της σούπας πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξύσμα lime, το χυμό λεμονιού, το καυτερό πιπέρι και λίγο βούτυρο (ελαφρά λιωμένο)
Σόταρε ελαφρά το φιλέτο του σολομού σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρώς σκούρο χρώμα και να ψηθεί στο κέντρο (2 με 4 λεπτά κάθε πλευρά)
Βάλε το φιλέτο σε ένα πιάτο και ρίξε το μείγμα βουτύρου-lime στο ζεστό τηγάνι να λιώσει.
Σέρβιρε το φιλέτο με την σάλτα. Μπορείς να το συνοδεύσεις με ψητά λαχανικά ή ρύζι
Δείτε το βίντεο για να πάρετε ιδέες
- Ποιες αποφάσεις θα πάρει ο Μητσοτάκης στα βουνά της Κρήτης
- LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης
- Ζαχαράκη για νέα σύλληψη αστυνομικού της Βουλής: Δεν γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας από οποιονδήποτε
- Το γκολ του Γερεμέγεφ που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό (vid)
- Με «σπρώξε σπρώξε» προχωράει ο ΠΑΟ – Την Καλλιθέα με το ζόρι 1-0
- Σε έξαρση οι ψυχώσεις στις ΗΠΑ – Μαθαίνουν να ζουν ακούγοντας «φωνές»