Ζουμερός σολομός με δροσερή σάλτσα μοσχολέμονο
Η γεμάτη γεύση του σολομού, ταιριάζει απόλυτα με το χυμό λεμονιού και την ελαφριά μυρωδιά φρέσκου βούτυρου.
Συστατικά
½ κουταλιά ξύσμα lime
1 κουτ της σούπας βούτυρο
2 κουτ της σούπας χυμό Lime
¼ κουτ της σούπας καυτερό κόκκινο πιπέρι
½ κιλό φιλέτο σολομού καθαρισμένο
½ κουτ της σούπας αλάτι
¼ κουτ της σούπας πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξύσμα lime, το χυμό λεμονιού, το καυτερό πιπέρι και λίγο βούτυρο (ελαφρά λιωμένο)
Σόταρε ελαφρά το φιλέτο του σολομού σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρώς σκούρο χρώμα και να ψηθεί στο κέντρο (2 με 4 λεπτά κάθε πλευρά)
Βάλε το φιλέτο σε ένα πιάτο και ρίξε το μείγμα βουτύρου-lime στο ζεστό τηγάνι να λιώσει.
Σέρβιρε το φιλέτο με την σάλτα. Μπορείς να το συνοδεύσεις με ψητά λαχανικά ή ρύζι
Δείτε το βίντεο για να πάρετε ιδέες
- Τεχνητή νοημοσύνη: Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η συμφωνία Google-Samsung
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΕ – Τα αποτελέσματα
- Με 24ωρη επιτήρηση θα επιχειρήσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να αποτρέψει την απόρριψη ογκωδών απορριμμάτων
- Εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων σε Πιερία, Χαλκιδική και Καρδίτσα
- Επίσημο: Για ακόμη έναν χρόνο στη Ρεάλ ο Βάσκεθ
- Ασθένεια, εξάρτηση και θάνατος: Η σκοτεινή πραγματικότητα πίσω από την περλέ πρόζα της Τζέιν Όστεν