Να αποφεύγεται η χορήγηση του εμβολίου Johnson & Johnson σε γυναίκες κάτω των 50 χρόνων συνέστησε μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, τονίζοντας ωστόσο ότι το εμβόλιο δεν πρέπει να αποσυρθεί.
«Στον αμερικανικό ΕΟΔΥ λένε ότι οι γυναίκες κάτω των 50 καλό θα είναι να επιλέξουν ένα άλλο εμβόλιο. Και με αυτό το εμβόλιο, σπανιότερα μεν, δημιουργήθηκαν κάποια θρομβοεμβολικά επεισόδια. Στην Αμερική λένε για 7 παρενέργειες στο εκατομμύριο» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι το Johnson & Johnson μπορεί να χορηγείται σε άνδρες και σε ανθρώπους μεγαλύτερους των 50 ετών.
Όπως πρόσθεσε, το Johnson & Johnson καλύπτει και όλα τα νέα στελέχη του κορoναϊού.
Σε ότι αφορά στο AstraZeneca, δήλωσε ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση με αυτό, πρέπει να κάνουν και την δεύτερη.
«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση και πήγαν καλά, θα έχουν πρόβλημα. Δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση αν το να ανακατέψουμε τα εμβόλια θα έχουμε το ίδιο θετικό αποτέλεσμα. Κάνουμε την δεύτερη δόση με την βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά» σημείωσε.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.