Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πατατοσαλάτα με τζατζίκι με την συνταγή των New York Times

Πατατοσαλάτα με τζατζίκι με την συνταγή των New York Times

Θα δοκιμάζατε αυτόν τον δροσερό και νόστιμο συνδυασμό;

Το τζατζίκι, ο κλασικός ελληνικός συνδυασμός σκόρδου, γιαουρτιού και αγγουριού, είναι απίστευτα ευέλικτο και συχνά σερβίρεται με ψητά κρέατα, γύρο, ψητά λαχανικά ή απλά ψωμί.

Εδώ, αποτελεί την σάλτσα που δένει μια φρέσκια σαλάτα από πατάτες.

Το μέλι προσδίδει μια γλυκύτητα, αλλά παραλείψτε το εάν θέλετε αυτό το πιάτο να είναι καθαρά αλμυρό.

Πιο νόστιμο είναι την επόμενη μέρα, όταν, μες στο ψυγείο, τα υλικά έχουν «παντρευτεί» για τα καλά το ένα το άλλο.

ΥΛΙΚΑ:

Για το τζατζίκι

2 μικρά αγγουράκια, τριμμένα
1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι, με πλήρη λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και, αν θέλετε, λίγο ακόμα (μισή κουταλιά σούπας)
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
Αλατοπίπερο

Για την πατατοσαλάτα

5 μικρές πατάτες  πλυμένες (κόβουμε σε ό, τι μέγεθος θέλουμε)
3 μικρά γαγουράκια κομμένα σε ροδέλες
⅓ φλιτζάνι μαύρες ελιές, ιδανικά Καλαμών
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένη μέντα
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
½ λεμόνι

Αρωματικό, δροσερό, άκρως καλοκαιρινό πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για να φτιάξετε το τζατζίκι, τοποθετήστε το τριμμένο αγγούρι σε ένα σουρωτήρι πάνω από το νεροχύτη και πιέστε έντονα για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολική υγρασία.

Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το σκόρδο, 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Δοκιμάστε και ρυθμίστε τα καρυκεύματα: πρέπει να είναι ξινό, αλμυρό και λίγο γλυκό. Προσθέστε επιπλέον αλάτι, πιπέρι, μέλι και χυμό λεμονιού.

Αφήστε στην άκρη.

Βράστε  σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Προσθέστε τις πατάτες και σιγοβράστε σε μεσαίο-υψηλό για 12 έως 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίστε και αφήστε τις να κρυώσουν για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.

Προετοιμάστε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις μαγειρεμένες πατάτες με το τζατζίκι, τα κομμένα αγγούρια, τις ελιές, τον άνηθο και τη μέντα.

Περιχύστε με ελαιόλαδο και λεμόνι και σερβίρετε.

Must in

Τρίποντο «ανάσα» για την Χόστελ Κίελ (4-1) – «Πάρτι» για Μάιντζ (1-3) και Βέρντερ (4-1)

Νίκη τεράστιας βαθμολογικής σημασίας για την Χόστελ Κίελ με 4-1 επί της Άουγκσμπουργκ, άνετες νίκες για Μάιντζ (1-3) και Βέρντερ Βρέμης (4-1) επί των Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ουνιόν Βερολίνου αντίστοιχα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο