Πατατοσαλάτα με τζατζίκι με την συνταγή των New York Times
Θα δοκιμάζατε αυτόν τον δροσερό και νόστιμο συνδυασμό;
Το τζατζίκι, ο κλασικός ελληνικός συνδυασμός σκόρδου, γιαουρτιού και αγγουριού, είναι απίστευτα ευέλικτο και συχνά σερβίρεται με ψητά κρέατα, γύρο, ψητά λαχανικά ή απλά ψωμί.
Εδώ, αποτελεί την σάλτσα που δένει μια φρέσκια σαλάτα από πατάτες.
Το μέλι προσδίδει μια γλυκύτητα, αλλά παραλείψτε το εάν θέλετε αυτό το πιάτο να είναι καθαρά αλμυρό.
Πιο νόστιμο είναι την επόμενη μέρα, όταν, μες στο ψυγείο, τα υλικά έχουν «παντρευτεί» για τα καλά το ένα το άλλο.
ΥΛΙΚΑ:
Για το τζατζίκι
2 μικρά αγγουράκια, τριμμένα
1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι, με πλήρη λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και, αν θέλετε, λίγο ακόμα (μισή κουταλιά σούπας)
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
Αλατοπίπερο
Για την πατατοσαλάτα
5 μικρές πατάτες πλυμένες (κόβουμε σε ό, τι μέγεθος θέλουμε)
3 μικρά γαγουράκια κομμένα σε ροδέλες
⅓ φλιτζάνι μαύρες ελιές, ιδανικά Καλαμών
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένη μέντα
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
½ λεμόνι
Αρωματικό, δροσερό, άκρως καλοκαιρινό πιάτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για να φτιάξετε το τζατζίκι, τοποθετήστε το τριμμένο αγγούρι σε ένα σουρωτήρι πάνω από το νεροχύτη και πιέστε έντονα για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολική υγρασία.
Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το σκόρδο, 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Δοκιμάστε και ρυθμίστε τα καρυκεύματα: πρέπει να είναι ξινό, αλμυρό και λίγο γλυκό. Προσθέστε επιπλέον αλάτι, πιπέρι, μέλι και χυμό λεμονιού.
Αφήστε στην άκρη.
Βράστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Προσθέστε τις πατάτες και σιγοβράστε σε μεσαίο-υψηλό για 12 έως 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε και αφήστε τις να κρυώσουν για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.
Προετοιμάστε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις μαγειρεμένες πατάτες με το τζατζίκι, τα κομμένα αγγούρια, τις ελιές, τον άνηθο και τη μέντα.
Περιχύστε με ελαιόλαδο και λεμόνι και σερβίρετε.
- Συνταγή: Χόρτα εποχής με καλαμαράκια
- Ελευθέριος Βενιζέλος: Ο θάνατος του σπουδαίου ηγέτη και όσα ακολούθησαν
- Τζορτζ Πάπας: «Ό,τι έμαθα στον Ολυμπιακό, το αξιοποιώ στο Περιστέρι»
- Tο μυστήριο του περιγράμματος στις πετσέτες: Γιατί υπάρχει
- Ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη Βουλγαρία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Ντεσπόντοφ
- Συμπόρευση άνευ όρων προτείνει ο Φάμελλος – κάλεσμα στη Νέα Αριστερά για συνεργασία