Σπαγγετόνι με θαλασσινά από την Δωροθέα Μερκούρη
Η Δωροθέα Μερκούρη μας φανερώνει τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας μέσα από μια ακόμα λαχταριστή συνταγή.
- Πέθανε η 18χρονη που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στο Αγρίνιο – Και δεύτερο παιδί θρηνεί η οικογένεια
- Ο Κηφισός δεν θα άντεχε το νερό του Ντάνιελ ή της Βαλένθια - Καθηγητής του ΕΜΠ εξηγεί τον λόγο
- Ο Σπηλιωτόπουλος εξηγεί γιατί δεν υπέγραψε τη διακήρυξη του κόμματος Κασσελάκη
- Στοιχεία σοκ για την ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 15.000 γυναίκες έχουν πέσει θύματα σε δέκα μήνες
Η Δωροθέα Μερκούρη παρουσιάζει τα μυστικά της ιταλικής σπιτικής κουζίνας με τον δικό της μοναδικό τρόπο.
Στη στήλη της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» με τίτλο «Cucina con doro», μάς δείχνει πώς να φτιάχνουμε λαχταριστές αυθεντικές ιταλικές συνταγές, γρήγορα και χωρίς κόπο. Το σημερινό μενού έχει σπαγγετόνι με θαλασσινά (Spaghettoni allo scoglio) και λαχταριστή panna cotta. Θα χρειαστείτε:
Για το Spaghettoni allo scoglio:
1 πακέτο Spaghettoni Νο 7
½ κιλό μύδια
½ κιλό κυδώνια
8 γαρίδες μεσαίο μέγεθος
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 ποτήρι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Για την Panna Cotta:
500 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνη
1 κ.σ. υγρή βανίλια
Για το σιρόπι:
350 γρ. φράουλες
120 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
1 λεμόνι με χοντρή φλούδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις