Σπαγγετόνι με θαλασσινά από την Δωροθέα Μερκούρη
Η Δωροθέα Μερκούρη μας φανερώνει τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας μέσα από μια ακόμα λαχταριστή συνταγή.
- Σοκ στο Χόλιγουντ: Πέθανε ο σκηνοθέτης και σύζυγος της Όμπρεϊ Πλάζα, Τζεφ Μπαένα
- Άφαντοι οι δύο δραπέτες - Με τέσσερις ώρες καθυστέρηση ενημερώθηκε η αστυνομία από τις φυλακές Κασσαβέτειας
- Σκάνδαλα, αντιδράσεις και cancel: Οι διάσημοι που έχασαν τους περισσότερους followers στα social media το 2024
- Βαρκελώνη: Στο κρύο οι τουρίστες λόγω απαγόρευσης εξωτερικών σομπών
Η Δωροθέα Μερκούρη παρουσιάζει τα μυστικά της ιταλικής σπιτικής κουζίνας με τον δικό της μοναδικό τρόπο.
Στη στήλη της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» με τίτλο «Cucina con doro», μάς δείχνει πώς να φτιάχνουμε λαχταριστές αυθεντικές ιταλικές συνταγές, γρήγορα και χωρίς κόπο. Το σημερινό μενού έχει σπαγγετόνι με θαλασσινά (Spaghettoni allo scoglio) και λαχταριστή panna cotta. Θα χρειαστείτε:
Για το Spaghettoni allo scoglio:
1 πακέτο Spaghettoni Νο 7
½ κιλό μύδια
½ κιλό κυδώνια
8 γαρίδες μεσαίο μέγεθος
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 ποτήρι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Για την Panna Cotta:
500 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνη
1 κ.σ. υγρή βανίλια
Για το σιρόπι:
350 γρ. φράουλες
120 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
1 λεμόνι με χοντρή φλούδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις