Η Δωροθέα Μερκούρη παρουσιάζει τα μυστικά της ιταλικής σπιτικής κουζίνας με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Στη στήλη της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» με τίτλο «Cucina con doro», μάς δείχνει πώς να φτιάχνουμε λαχταριστές αυθεντικές ιταλικές συνταγές, γρήγορα και χωρίς κόπο. Το σημερινό μενού έχει σπαγγετόνι με θαλασσινά (Spaghettoni allo scoglio) και λαχταριστή panna cotta.  Θα χρειαστείτε:

Για το Spaghettoni allo scoglio:

1 πακέτο Spaghettoni Νο 7

½ κιλό μύδια

½ κιλό κυδώνια

8 γαρίδες μεσαίο μέγεθος

3 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

1 ποτήρι λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Για την Panna Cotta:

500 ml κρέμα γάλακτος

70 γρ. ζάχαρη

3 φύλλα ζελατίνη

1 κ.σ. υγρή βανίλια

Για το σιρόπι:

350 γρ. φράουλες

120 γρ. ζάχαρη

150 ml νερό

1 λεμόνι με χοντρή φλούδα