
Πεντανόστιμο κερκυραϊκό σοφρίτο από τον Απόστολο Ρουβά
Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακό κερκυραϊκό σοφρίτο
Ο Απόστολος Ρουβάς ετοίμασε στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη!» ένα παραδοσιακό κερκυραϊκό πιάτο.
Το σοφρίτο είναι παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας και είναι από τα γνωστότερα και κλασικά φαγητά του νησιού, μαζί με την παστιτσάδα και το μπουρδέτο.
Η ονομασία του πιάτου προέρχεται από τα ιταλικά Soffritto που σημαίνει τσιγαρισμένο, τηγανισμένο ελαφρά, λέξη που υπήρχε κατά την Ενετοκρατία.
Δεν υπάρχει όμως σημαντική γαστρονομική σύνδεση του soffritto με την ομώνυμη μαγειρική τεχνική που χρησιμοποιείται στην Ιταλία (αλλιώς battuto), πέρα από το γεγονός ότι και τα δυο περιλαμβάνουν τηγάνισμα σε λάδι. Όπως και στο παστίτσιο, η σύνδεση των πιάτων με ιταλικές επιρροές σε επίπεδο τεχνικής είναι χαλαρές.
Θα χρειαστείτε:
1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι
100 ml ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο
100 ml κρασί λευκό
50 ml ξύδι λευκό
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ζωμό μοσχαριού
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και πιπέρι
Ακολουθήστε τις οδηγίες του Απόστολου Ρουβά και καλή σας όρεξη!
- Αργεί ακόμα; Σε ποια ηλικία μας φεύγει το περιττό άγχος
- Κορωπί: Προσχεδιασμένη η επίθεση του 51χρονου με το κατσαβίδι – Τι ανέφερε σε ιδιόχειρο σημείωμα
- Φορολογικές δηλώσεις: Ένας στους 4 με επιστροφή φόρου – Πόσοι έχουν πατήσει το «κουμπί»
- Τραμπ: Πρώτο ταξίδι στη Σαουδική Αραβία – Στο «τραπέζι» Ουκρανία και Γάζα
- Έγινε η απανθρωπιά συνήθειά μας
- Stay focus: Πέντε κόλπα για να μείνουμε συγκεντρωμένοι