Κηλίδες στα μάτια; Δεν είναι τόσο ακίνδυνες όσο νομίζετε
Γνωστές και ως κηλίδες ψώρας, αυτές οι μικρές κόκκινες ή πράσινες κηλίδες δείχνουν πως υπάρχουν τοξίνες στο σώμα
- Ζωή χωρίς μετρητά - Η χώρα που σχεδόν μηδένισε τις συναλλαγές με χρήμα
- Η στιγμή που ο Παλαιστίνιος επιτίθεται με λοστό στην 29χρονη στα Εξάρχεια - Νέο βίντεο ντοκουμέντο
- Μαγείρεψε για ευάλωτους ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ – «Κάθε μικρή προσφορά μπορεί να κάνει τη διαφορά»
- Το άγριο έγκλημα που στιγμάτισε την Ελλάδα τα Χριστούγεννα του 1965
Μπορείς να καταλάβεις πολλά για το πώς νιώθει κάποιος κοιτώντας τα μάτια του. Αλλά γνωρίζατε όμως πως τα μάτια μπορούν να πουν πολλά και για την υγεία κάποιου;
Για αιώνες, οι ιριδολόγοι γνωρίζουν πως το μάτι είναι η επέκταση του νευρικού συστήματος, γεμάτο νευρικές απολήξεις, αγγεία και ιστούς που συνδέονται με όλα τα όργανα του σώματος. Παράλληλα δείτε και πώς το χρώμα τον ματιών σας αποκαλύπτει τα πάντα για τον χαρακτήρα σας.
Η σημασία των Κηλίδων στα μάτια
Οπότε εάν το μάτι δίνει πληροφορίες για την υγεία κάποιου, οι κηλίδες αυτές τι δείχνουν; Συγγνώμη – έχουμε κακά νέα.
Γνωστές και ως κηλίδες ψώρας, αυτές οι μικρές κόκκινες ή πράσινες κηλίδες δείχνουν πως υπάρχουν τοξίνες στο σώμα. Αυτές οι τοξίνες συνήθως μπαίνουν στο σώμα από φαρμακευτικές αγωγές ή από το περιβάλλον. Πώς να καταλάβετε ποια περιοχή έχει επηρεαστεί; Εξαρτάται από το σημείο που έχει εμφανιστεί η κηλίδα.
Ο Dr. Bernard Jensen έφτιαξε τον χάρτη αυτό για να μπορέσετε να καταλάβετε ποια είναι η περιοχή που έχει το πρόβλημα. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον χάρτη, η κηλίδα στη φωτογραφία δείχνει πως υπάρχουν τοξίνες στην ουροδόχο κύστη. Τα καλά νέα είναι πως με τον καιρό και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η κηλίδα θα μειωθεί και τελικά θα εξαφανιστεί.
Μην ξεχνάτε όμως να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας.
Δεν είναι κακό να να κοιτάξετε τον χάρτη για να καταλάβετε μόνοι σας ποιο σημείο του σώματος έχει πρόβλημα. Αλλά όπως και με κάθε ιατρική κατάσταση, είναι καλό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν δοκιμάσετε να λύσετε μόνοι σας το πρόβλημα.
Ένας ειδικός θα μπορέσει να αποκλείσει την περίπτωση μελανώματος ή κάτι άλλο που μοιάζει με αυτές τις κηλίδες. Το μελάνωμα του ματιού είναι μία σπάνια και σοβαρή περίπτωση και μοιάζει όπως στην παραπάνω εικόνα. Πώς νιώθετε που μάθατε τι σημαίνουν οι κηλίδες στα μάτια;
H πάθηση Milia είναι μία από τις πιο κοινές δερματοπάθειες που εμφανίζονται στα μάτια. Επηρεάζει κυρίως νεογέννητα μωρά, όμως άνθρωποι όλων των ηλικιών παλεύουν να απαλλαχτούν από αυτή. Η πάθηση Milia αναπτύσσει μικρά άσπρα σπυράκια που συνήθως εμφανίζονται στην επιφάνεια της μύτης και των μάγουλων και αυτό συμβαίνει όταν η κερατίνη, μία πρωτεΐνη κλειδί για το ανθρώπινο δέρμα, παγιδεύεται κάτω από το δέρμα.
Ενώ όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν αυτή την πάθηση, συναντάται κυρίως στα νεογέννητα, όπου καλύπτουν τα πρόσωπα, τα βλέφαρα, τα μάγουλα και πολλές φορές αναφέρονται σε αυτήν ως την «ακμή των μωρών». Μέχρι σήμερα, οι γιατροί δεν έχουν καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό.
Πιθανώς να οφείλεται σε ορμόνες της μητέρας αν και κάποιοι δερματολόγοι πιστεύουν πως ευθύνονται δερματικοί αδένες που δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως ακόμα. Παράλληλα δείτε πώς η μαγειρική σόδα βοηθάει στην απομάκρυνση της ακμής.
Ποιες είναι οι αιτίες;
Οι ενήλικοι είναι πιθανό να αναπτύξουν αυτή την πάθηση λόγω πολλών πραγμάτων, κυρίως όμως λόγω φθοράς του δέρματος. Πιθανώς να οφείλεται σε κάποια ήδη υπάρχουσα δερματική πάθηση ή σε κάποιο έγκαυμα, φουσκάλες, βλάβη από μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο ή χρήση κρεμών με στεροειδή, όπως επίσης και σε επέμβαση με laser ή δερμοαπόξεση.
Αντίθετα με τα μωρά, μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικοι ίσως χρειαστεί να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να καθαρίσει το δέρμα τους. Κάποιοι ίσως αναγκαστούν να ακολουθήσουν θεραπείες ή ακόμα και χειρουργικές επεμβάσεις για να απαλλαχτούν από αυτά.
Πώς αφαιρείται
Στα βρέφη και τα πολύ μικρά παιδιά δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει ιατρική παρέμβαση, καθώς το κεγχρίο συνήθως διαρρηγνύεται αυτόματα εντός μερικών εβδομάδων. Σε μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά και ενήλικες, μπορεί να υποχωρήσει εντός μερικών μηνών από την εμφάνισή του.
Εάν το κεγχρίο ερεθίζεται συχνά ή προκαλεί ενόχληση, ο δερματολόγος μπορεί να το αφαιρέσει με τη βοήθεια αποστειρωμένης βελόνας, διαθερμία, καυτηριασμό ή κρυοθεραπεία. Ο ειδικός μπορεί εναλλακτικά να προτείνει την εφαρμογή ρετινοειδών, χημικό πήλινγκ ή λέιζερ.
9 χρήσιμες συμβουλές για να εξαφανίσετε με φυσικό τρόπο
Φροντίδα του δέρματος
Σάουνα
Αποφύγετε τον ήλιο
Μέλι
Λεμόνι
Καλαμποκάλευρο και ξύδι
Τριγωνέλλα
Καστορέλαιο
Ρόδι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις