Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Self test: Θετικοί οι φαρμακοποιοί για παράταση της διάθεσης πλην Αττικής και Αχαΐας

Self test: Θετικοί οι φαρμακοποιοί για παράταση της διάθεσης πλην Αττικής και Αχαΐας

Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί έχουν ζητήσει τα αυτοδιαγνωστικά τεστ να χορηγούνται εφάπαξ στους δικαιούχους κάθε μήνα, δηλαδή και τα τέσσερα μαζί

Για τη δωρεάν διάθεση των self test αποφασίζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί, μετά την πρόταση του υπουργείου Υγείας για παράταση της διάθεσης για ακόμη δύο ή τρεις μήνες.

Σύμφωνα πληροφορίες, οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται θετικοί στο να συνεχίζουν τη διάθεση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού με εξαίρεση τους φαρμακευτικούς συλλόγους της Αττικής και της Αχαϊας.

Ούτως ή άλλως οι δικαιούχοι self test στο εξής θα είναι λιγότεροι καθώς προωθείται από την κυβέρνηση ρύθμιση που θα προβλέπει ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα υποχρεούνται να κάνουν υποχρεωτικά self test κάθε εβδομάδα. Δικαιούχοι των τεστ θα είναι πλέον οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και η ομάδα 18-30 ετών, εξαιρουμένων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί έχουν ζητήσει τα αυτοδιαγνωστικά τεστ να χορηγούνται εφάπαξ στους δικαιούχους κάθε μήνα, δηλαδή και τα τέσσερα μαζί.

Εντούτοις, σταθεροί στη θέση τους να μην συνεχίσουν τη διανομή εμφανίζονται οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Αττικής και της Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσα φαρμακεία επιθυμούν θα μπορούν να χορηγούν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ στους δικαιούχους.

Sports in

Διαλύεται η «Ρεάλ» του παγκοσμίου πόλο

Αποχωρεί ο βασικός επενδυτής από την Προ Ρέκο που μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης και βλέπει τους σταρ της να αποχωρούν – Στη Γιουγκ ο Κάκκαρης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024