Η βιομηχανία γνωριμιών αλλάζει: Δεν αναζητούμε πλέον ερωτικούς συντρόφους αλλά… φίλους
Eφαρμογές γνωριμιών όπως Tinder και Bumble, ξεκινούν ή έχουν ήδη λανσάρει νέες υπηρεσίες που εστιάζουν αποκλειστικά στη δημιουργία και τη διατήρηση φίλων
- Θετικό το Κρεμλίνο στην πρόταση Τραμπ για συνάντηση - «Ευχάριστο που προκρίνει τον διάλογο»
- Κικίλιας για επικείμενη κακοκαιρία: Συστάσεις από την ΕΜΥ – Να ακολουθούμε τις οδηγίες
- Άγνωστοι ζωγράφισαν σβάστικες σε συναγωγή του Σίδνεϊ - Στόχος οι χώροι εβραϊκής λατρείας
- Τέλος η κρατική χρηματοδότηση για τους Σπαρτιάτες - Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας στη Βουλή
Tα ερωτικά… μπλεξίματα δεν είναι αυτά που κυριαρχούν στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων που βγαίνουν από μακροχρόνια Lockdown και απομόνωση από φίλους και συγγενείς. Αντί για έρωτες, φαίνεται πως λαχταρούν τις φιλίες και τις κοινωνικές συλλογικότητες, τις οποίες έχουν στερηθεί για πάνω από έναν χρόνο.
Αυτό το ενδιαφέρον συμπέρασμα προκύπτει από διάφορες εφαρμογές γνωριμιών όπως Tinder και Bumble, οι οποίες ξεκινούν ή αποκτούν νέες υπηρεσίες που εστιάζουν αποκλειστικά στη δημιουργία και τη διατήρηση φίλων.
«Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα τάση που συμβαίνει στον τομέα των σχέσεων, που είναι μια επιθυμία για πλατωνικές σχέσεις», δήλωσε η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Bumble, Γουίτνεϊ Βολφ Χερντ.
«Οι άνθρωποι αναζητούν φιλίες με τρόπους που θα το έκαναν μόνο στην εποχή πριν από την πανδημία, εκτός διαδικτυακής σύνδεσης».
«Kαλύτεροι φίλοι για πάντα»
Η εταιρεία της Χερντ επενδύει στη λειτουργία Bumble BFF (καλύτεροι φίλοι για πάντα), η οποία ανέφερε ότι αποτελεί περίπου το 9% των συνολικών μηνιαίων ενεργών χρηστών της Bumble τον Σεπτέμβριο του 2020 και «έχει περιθώρια ανάπτυξης καθώς αυξάνεται η εστίασή μας σε αυτόν τον χώρο».
Εν τω μεταξύ, η Archrival Match Group – ιδιοκτήτης μιας σειράς εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των Tinder και Hinge – προωθεί επίσης την αγάπη και τη λαχτάρα.
Πλήρωσε φέτος 1,7 δισ. δολάρια για την εταιρία κοινωνικής δικτύωσης Hyperconnect της Νότιας Κορέας, της οποίας οι εφαρμογές επιτρέπουν σε άτομα να συνομιλούν με άλλα άτομα από όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας μετάφραση σε πραγματικό χρόνο.
Τα έσοδα της Hyperconnect αυξήθηκαν κατά 50% πέρυσι, ενώ το Meetup, το οποίο βοηθά τους χρήστες να συναντήσουν άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα σε τοπικές ή διαδικτυακές εκδηλώσεις, έχει σημειώσει αύξηση 22% σε νέα μέλη από τον Ιανουάριο.
Η λέξη με τις περισσότερες αναζητήσεις του Meetup φέτος ήταν «φίλοι».
«Βρείτε συντροφιά και σχέση»
Όλες αυτές οι υπηρεσίες φιλίας έχουν αυξήσει την αφοσίωση των χρηστών, καθώς οι περιορισμοί λόγω COVID-19 έχουν καταργηθεί σταδιακά σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να συναντηθούν αυτοπροσώπως, σύμφωνα με την αναλύτρια της Evercore, Σουέτα Χαργιούρια.
«Αυτή η τάση ανοίγει τη συνολική διαθέσιμη αγορά που πλέον δεν στοχεύει μόνο σε «ελεύθερα» προς «ελεύθερα» άτομα (singles) αλλά και στα παντρεμένα άτομα» κατέληξε.
Πηγή: ΟΤ.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις