
ECDC: Η ινδική μετάλλαξη θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη μέχρι τέλος Αυγούστου
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια του το ECDC, η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από άλλες παραλλαγές και τα προκαταρκτικά δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί επίσης να μολύνει άτομα που έχουν λάβει ήδη μόνο μία δόση εμβολίου.
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων σχετικά με την ινδική μετάλλαξη, η οποία απ΄ότι φαίνεται όχι μόνο θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη, αλλά θα επικρατήσει κιόλας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ECDC η παραλλαγή Δέλτα θα αντιπροσωπεύει το 90% όλων των περιπτώσεων Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια του το ECDC, η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από άλλες παραλλαγές και τα προκαταρκτικά δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί επίσης να μολύνει άτομα που έχουν λάβει ήδη μόνο μία δόση εμβολίου.
Το κέντρο είπε ότι η παραλλαγή Δέλτα πιθανότατα θα κυκλοφορήσει εκτενώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδίως μεταξύ των νέων που δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν.
Τα καλά νέα είναι πάντως πως ο πλήρης εμβολιασμός παρέχει υψηλή προστασία έναντι της παραλλαγής Δέλτα και των συνεπειών της και γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό οι χώρες της Ευρώπης να προχωρήσουν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα εντός του καλοκαιριού.
Η πρόταση του ECDC στα ευρωπαϊκά κράτη μέλη είναι να χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου εντός του ελάχιστου επιτρεπόμενου διαστήματος από την πρώτη δόση, προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός προστασίας των ευάλωτων ατόμων.
Άλλωστε τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους, καθώς το ποσοστό των ευρωπαϊων πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως παραμένει μικρό και κυρίως απέχει από το ποσοστό που απαιτείται (70%) προκειμένου να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.
Με βάση τα τρέχοντα στοιχεία, η παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, είναι 40-60% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Alpha, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας.
- «Βράζει» ο κόσμος της ΑΕΚ: «Πού να πάμε με τον… κλόουν που έχουμε για πρόεδρο – Εγκλη-Ματίας και 20 παίκτες ντροπιάζουν τον σύλλογο» (pics)
- Γιώργος Παπαδάκης: Τέλος εποχής μετά από 34 χρόνια – Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το «Καλημέρα Ελλάδα»
- Κλιματική αλλαγή: Όταν ο πάγος σχεδόν εξαφανίστηκε από ένα νησί της Αλάσκας
- Δημόσιο: Ο Απόλυτος Οδηγός για τους 3 Κορυφαίους Γραπτούς Διαγωνισμούς του 2025 – Και πώς να Είσαι Έτοιμος
- Η Euroleague όρισε τους Ντιφαλά και Μπελόσεβιτς στο Game 3 του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ
- Πυρά κομμάτων στην κυβέρνηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους πολίτες