Η Άννα Κουρουπού «Με ένα τακούνι» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Η ταινία «Με ένα τακούνι» για τη ζωή της Άννας Κουρουπού στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Η ταινία «Με ένα τακούνι» που θα προβληθεί στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από τις 24 Ιουνίου, αποτελεί επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Συν Γυναιξί», μιας παραγωγής της ΕΡΤ και ερευνά τη ζωή της Άννας Κουρουπού, μιας τρανς γυναίκας και εργάτριας του σεξ, καταγράφοντας μοναδικές στιγμές με τη μητέρα της.
Με αφορμή την γνωριμία της με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, θα ξετυλιχτεί η ιστορία της ζωής της κι όλα όσα την καθόρισαν ως γυναίκα.
Παράλληλα, η ίδια και η μητέρα της προχωρούν σε μια εξομολόγηση ψυχής στη Νικόλ Αλεξανδροπούλου.
Η Άννα Κουρουπού, η διευθύντρια του Red Umbrella Athens, -ενός πρωτοβάθμιου φορέα πρόληψης και ενδυνάμωσης ατόμων που εργάζονται στον χώρο του σεξ- γίνεται η πρώτη τρανς γυναίκα που φιλοξενείται σε σειρά ντοκιμαντέρ αφιερωμένη αποκλειστικά σε γυναίκες στην Ελλάδα, ανοίγοντας τη συζήτηση για την ταυτότητα φύλου.
Το «Συν Γυναιξί» αποτελεί την πρώτη σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ αφιερωμένη αποκλειστικά σε γυναίκες. Μία ιδέα της Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία υπογράφει επίσης το σενάριο και την σκηνοθεσία, και στοχεύει να ψηλαφίσει τον καθημερινό φεμινισμό μέσα από αληθινές ιστορίες γυναικών.
Με οικοδεσπότη τον δημοφιλή ηθοποιό Γιώργο Πυρπασόπουλο, η σειρά παρουσιάζει πορτρέτα γυναικών με ταλέντο, που επιχειρούν, ξεχωρίζουν, σπάνε τη γυάλινη οροφή στους κλάδους τους, λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις σε επείγοντα κοινωνικά ζητήματα.
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Διακοπή στο Παναθηναϊκός-Μπασκόνια: Δύο φίλαθλοι έχασαν τις αισθήσεις τους
- Οκλαχόμα: Άνδρας που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία 10χρονης εκτελέστηκε στα γενέθλιά του
- Δυτική Όχθη: Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια νέων ισραηλινών επιδρομών
- «Πάγωσε» το ΟΑΚΑ: Σοκ με Λεσόρ στον Παναθηναϊκό (vid)
- Ο Superman μπαίνει σε νέα εποχή: Αυτό είναι το πρώτο teaser της πολυαναμενόμενης ταινίας