Δήμος Αθηναίων: «Ζωντανεύουν» μετά από χρόνια 34 σιντριβάνια της πόλης
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε 20 εμβληματικά συντριβάνια ενώ τις επόμενες μέρες παραδίδονται ακόμη 3.
Μοναδικά τοπόσημα και πολύτιμες «ανάσες» δροσιάς για κατοίκους και επισκέπτες, αποτελούν τα 34 σιντριβάνια της Αθήνας, που βρίσκονται στο κέντρο και τις γειτονιές της και αναβιώνουν εδώ και λίγους μήνες με τη μέριμνα και την φροντίδα των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.
«Την ημέρα δίνουν δροσιά, το βράδυ φως και χρώμα στην πόλη. Έπειτα από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, ανακαινίζουμε και αποκαθιστούμε 34 εμβληματικά συντριβάνια και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα. Ήδη ολοκληρώσαμε τις εργασίες σε 20, τις επόμενες μέρες παραδίδουμε ακόμη 3, και συνεχίζουμε σύμφωνα με το σχέδιο μας», γράφει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης.
Εξειδικευμένοι τεχνίτες υλοποιώντας ένα καλό οργανωμένο σχέδιο, πραγματοποιούν καθημερινά εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης στις μοναδικές αυτές «οάσεις» δροσιάς. Επισκευάζουν τα συστήματα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, πραγματοποιώντας παράλληλα τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις, αποκαταστάσεις μαρμάρινων ποδιών, προκειμένου τα σιντριβάνια που παρέμεναν παραδομένα στη φθορά και την εγκατάλειψη του χρόνου, να γίνουν ξανά πηγή ζωής και κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών.
Ήδη έχουν επισκευαστεί πλήρως και λειτουργούν κανονικά τα σιντριβάνια στις πλατείες Κοραή, Τρούμαν, Ιδρύματος Ερευνών, Αττικής, Μεταξουργείου, Ναθαναήλ, Αμερικής, Μεσολογγίου, Λαυρίου, Αιγύπτου, στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στις οδούς Ρηγίλλης και Βασ. Σοφίας, στην περιοχή Φιξ Πατησίων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη (τρία σιντριβάνια σε Ι. Δροσοπούλου, Επτανήσου και Αγία Ζώνης), ενώ τα τελευταία που παραδόθηκαν βρίσκονται στις πλατείες Μαβίλη, Μαδρίτης και στις οδούς Υμηττού και Ευτυχίδου.
Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι οικοδομικές εργασίες και η εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε τέσσερα ακόμη σιντριβάνια που βρίσκονται στο Πνευματικό Κέντρο, στην Κοραή και στο Πανεπιστήμιο (2 σιντριβάνια), ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανακατασκευάζονται βάση σχεδίου και τα υπόλοιπα 10 σιντριβάνια.
- Θεσσαλονίκη: 17χρονη έγκυος κατήγγειλε 16χρονο ότι την έσπρωξε και τραυματίστηκε – Συνελήφθη και για εκδικητική πορνογραφία
- Τουρκία: Βυθίστηκε σε ναυπηγείο το «Sea Star Tilos» – Δραματική διάσωση του πληρώματος
- ΗΠΑ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα αν προτιμήσει ευρωπαϊκά όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
- Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική στον Λεσόρ από την Ευρωλίγκα
- Η επόμενη μέρα: «Ο νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί» για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου, η ικανοποίηση και η χειρότερη κρίση
- Παναγιώτα Θεοδωρακοπούλου: «Πάει, απέθανε η αρχόντισσα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442