ΠΟΥ: Καμπανάκι ΠΟΥ για την Αφρική – Σαρώνει το τρίτο κύμα
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ τα κρούσματα αυξάνονται τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, μετά την έναρξη του τρίτου κύματος, στις 3 Μαΐου 2021.
- Μάχη για τη ζωή δίνει 17χρονος - Είχε τραυματιστεί στο τροχαίο που έχασαν τη ζωή τους 2 άτομα
- «Επικήρυξε» με 100.000 δολάρια τον αντιπολιτευόμενο Γκονσάλες Ουρούτια η Βενεζουέλα
- Παράσημο από τον Μπάιντεν σε μια πολέμια του Τραμπ
- Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα είναι το κυβερνοέγκλημα
Το τρίτο κύμα της Covid-19 εξαπλώνεται με ταχύτερους ρυθμούς στην Αφρική και πλήττει χειρότερα την ήπειρο αυτή, η οποία αντιμετωπίζει έλλειψη εμβολίων, προειδοποίησε σήμερα το περιφερειακό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Στην Αφρική «το τρίτο κύμα επιταχύνεται, εξαπλώνεται γρηγορότερα, χτυπάει πιο σκληρά», τόνισε η Δρ Ματσινίσο Μοέτι, περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αφρική. «Με αυτήν τη γρήγορη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και τις αναφορές για ολοένα και περισσότερους βαριά ασθενείς, το τελευταίο κύμα απειλεί να γίνει το χειρότερο μέχρι σήμερα», προειδοποίησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ τα κρούσματα αυξάνονται τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, μετά την έναρξη του τρίτου κύματος, στις 3 Μαΐου 2021. Μέχρι τις 20 Ιουνίου (48 ημέρες μετά την έναρξη του τρίτου κύματος) είχαν καταγραφεί περίπου 474.000 νέες μολύνσεις, δηλαδή τα κρούσματα ήταν αυξημένα κατά 21% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες πρώτες 48 ημέρες του δεύτερου κύματος.
Ο ΠΟΥ σημείωσε ότι η πανδημία εντείνεται σε δώδεκα χώρες και αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, από τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας μέχρι την εξάπλωση των παραλλαγών του νέου κορονοϊού. Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Ουγκάντα, για παράδειγμα, το 77% και το 97% των κρουσμάτων, αντίστοιχα, οφείλονται στην παραλλαγή Δέλτα. Αυτή η παραλλαγή, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, έχει εμφανιστεί σε 14 αφρικανικές χώρες.
Η αύξηση των κρουσμάτων σημειώνεται σε μια περίοδο που η Αφρική αντιμετωπίζει έλλειψη εμβολίων. Λίγο πάνω από το 1% του πληθυσμού της ηπείρου έχει εμβολιαστεί πλήρως.
«Χρειαζόμαστε τη διεθνή αλληλεγγύη» για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, υπογράμμισε η Δρ Μοέτι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις