Dutch baby με μπέικον και τυρί camembert
Απενοχοποιημένο σπάσιμο της δίαιτας και λαχταριστό brunch!
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Αυτή η απίθανη τηγανίτα λέγεται Dutch Baby pancake και είναι ό,τι πιο γρήγορο, νόστιμο και θεαματικό μπορείτε να ετοιμάσετε!
Περιέχει λίγα και καθημερινά υλικά αλλά αποκτά εμφάνιση μοναδική καθώς ψήνεται στο φούρνο σε πυρίμαχο τηγάνι και παίρνει μεγάλο ύψος. Ετοιμάστε την για πρωινό, για brunch, για ελαφρύ μεσημεριανό ή ελαφρύ επιδόρπιο και να είσαστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε δοκιμάσει κάτι ανάλογο άλλη φορά.
Η γεύση και η υφή του συγγενεύει με αυτήν της τηγανίτας και της κρέπας: όνειρο!
Υλικά
3 μεγάλα αυγά (θερμοκρασίας δωματίου)
½ φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ γάλα πλήρες 1 κσ ζάχαρη
Ξύσμα από ½ λεμόνι
2-3 κσ βούτυρο αγελάδας
πέντε φέτες μπέικον
ένα σφηνοπότηρο κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια καμαμπέρ (camembert) κομμένο σε μικρά, ακανόνιστα κομματάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 210°C και τοποθετώ τηγάνι με μεταλλική λαβή (διαμέτρου 25 εκ) να ζεσταθεί.
Ανακατεύω στο μπλέντερ ή με τον αυγοδάρτη όλα τα υλικά εκτός του βουτύρου.
Μόλις ο φούρνος πιάσει θερμοκρασία αφαιρώ το τηγάνι, ρίχνω το βούτυρο πάνω στο ζεστό σκεύος να λιώσει και στη συνέχεια ρίχνω το μείγμα της τηγανίτας.
Ψήνω την τηγανίτα στο φούρνο για 5 λεπτά-αφαιρώ για να προσθέσω μπέικον, κρέμα γάλακτος και τυρί.
Επιστρέφω για άλλα 10-15 λεπτά για να ωσότου φουσκώσει και πάρει θεαματικό ύψος.
Την αφαιρώ από τον φούρνο και…έτοιμη!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις