Αυτή η απίθανη τηγανίτα λέγεται Dutch Baby pancake και είναι ό,τι πιο γρήγορο, νόστιμο και θεαματικό μπορείτε να ετοιμάσετε!

Περιέχει λίγα και καθημερινά υλικά αλλά αποκτά εμφάνιση μοναδική καθώς ψήνεται στο φούρνο σε πυρίμαχο τηγάνι και παίρνει μεγάλο ύψος. Ετοιμάστε την για πρωινό, για brunch, για ελαφρύ μεσημεριανό ή ελαφρύ επιδόρπιο και να είσαστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε δοκιμάσει κάτι ανάλογο άλλη φορά.

Η γεύση και η υφή του συγγενεύει με αυτήν της τηγανίτας και της κρέπας: όνειρο!

Υλικά

3 μεγάλα αυγά (θερμοκρασίας δωματίου)

½ φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλ γάλα πλήρες 1 κσ ζάχαρη

Ξύσμα από ½ λεμόνι

2-3 κσ βούτυρο αγελάδας

πέντε φέτες μπέικον

ένα σφηνοπότηρο κρέμα γάλακτος

250 γραμμάρια καμαμπέρ (camembert) κομμένο σε μικρά, ακανόνιστα κομματάκια

Πασπαλίζουμε με ό, τι φρέσκο μυρωδικό μας αρέσει

Εκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 210°C και τοποθετώ τηγάνι με μεταλλική λαβή (διαμέτρου 25 εκ) να ζεσταθεί.
Ανακατεύω στο μπλέντερ ή με τον αυγοδάρτη όλα τα υλικά εκτός του βουτύρου.
Μόλις ο φούρνος πιάσει θερμοκρασία αφαιρώ το τηγάνι, ρίχνω το βούτυρο πάνω στο ζεστό σκεύος να λιώσει και στη συνέχεια ρίχνω το μείγμα της τηγανίτας.

Ψήνω την τηγανίτα στο φούρνο για 5  λεπτά-αφαιρώ για να προσθέσω μπέικον, κρέμα γάλακτος και τυρί.

Επιστρέφω για άλλα 10-15 λεπτά για να ωσότου φουσκώσει και πάρει θεαματικό ύψος.

Την αφαιρώ από τον φούρνο και…έτοιμη!