Η Δέσποινα Βανδή απολαμβάνει γεμιστό καλαμάρι δια χειρός Μανώλη Χήρα
Στους πανέμορφπους Λειψούς ταξίδεψε το My Greece αυτή την εβδομάδα
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Μηχανική βλάβη σε πλοίο με 115 επιβάτες - Επέστρεψε στον Πειραιά
- Στο στόχαστρο της αστυνομίας τρία άτομα που χειροκροτούσαν τον μακελάρη στο Μαγδεμβούργο
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
Η Δέσποινα Βανδή και ο σεφ Μανώλης Χήρας μαγειρεύουν γεμιστό καλαμάρι, μια υπέροχη, καλοκαιιρινή συνταγή που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα σπίτι!
Τα υλικά της συνταγής:
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 γαρίδες ψιλοκομμένες
1 κ. σ. πράσο ψιλοκομμένο
1 κ. σ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα υλικά, προσθέτουμε μισή σκελίδα σκόρδο και σβήνουμε με ένα σφηνάκι ούζο.
Έπειτα ρίχνουμε 200 ml ζωμού λαχανικών, 3 κ.σ. κριθαράκι, 1 ½ πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι και μισή κουταλιά κουρκουμά. Μετά γεμίζουμε το καλαμάρι μας.
Έπειτα, προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και σοτάρουμε το καλαμάρι με 1 κ. σ. πράσο και 1 κ. σ. κρεμμύδι και προσθέτουμε 7-8 μύδια και 3-4 κυδώνια.
Μετά σβήνουμε με 200 ml λευκού κρασιού και 200 ml ζωμού λαχανικών.
Ρίχνουμε 2 πρέζες αλάτι, λίγο πιπέρι και 2 κ. σ. φρέσκια ντομάτα, φρέσκο μαϊντανό και στο τέλος ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις