Μαρμελάδα μπέικον: Η viral συνταγή του Γκόρντον Ράμσεϊ δημιουργεί ένα… όνειρο στην κουζίνα
Πεντανόστιμη και μοναδική, ο σεφ τη συνοδεύει με ομελέτα, όμως ταιριάζει άψογα και πάνω σε ένα ζουμερό burger
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Ακούγεται σαν κάτι βγαλμένο από «γκουρμέ» μπεργκεράδικο, όμως μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα και στο σπίτι.
Πρόκειται για τη συνταγή του Γκόρντον Ράμσεϊ για μαρμελάδα με μπέικον, την οποία ο διάσημος σεφ έχει αναρτήσει και στους λογαριασμούς του στα social media, όπου και έγινε viral.
Στο TikTok, μάλιστα, έχει συγκεντρώσιε πάνω από 2,6 εκατ. likes και πάνω από 15 εκατ. προβολές.
Ο σεφ συνόδευσε την ιδιαίτερη μαρμελάδα με φρυγανισμένο ψωμί και scrambled eggs, όμως ταιριάζει άψογα και πάνω σε ένα ζουμερό μπέργκερ.
@gordonramsayofficialReady to change your ##toast game this week ?? My ##bacon jam toast ##recipe will do the trick !! ##learnontiktok ##cooking♬ Bacon Jam Toast – Gordon Ramsay
Υλικά:
450 γρ. μπέικον, κομμένο σε κομμάτια 1 εκ.
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
125 ml έτοιμο, φρεσκοκομμένο καφέ
1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
1/4- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
Εκτέλεση
Βάζουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το σοτάρουμε ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να βγάλει το λίπος του και να αρχίζει να γίνεται τραγανό, περίπου 10 λεπτά. Με μια τρύπια κουτάλα αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε το λίπος του μπέικον κρατώντας μόνο 1 κουταλιά της σούπας λίπος στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ή χαμηλής έντασης και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα εσαλότ. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 20-25 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό εάν το τηγάνι έχει αρχίσει να στεγνώνει.
Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια, βάζουμε ξανά το μπέικον στο τηγάνι και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου, τον καφέ, το μηλόξυδο και το μπούκοβο. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 1 λεπτό.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιβογράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πιει τα υγρά του και να γίνει παχύρρευστο το μείγμα, περίπου μιάμιση με δύο ώρες. Μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Εάν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως, την απλώνουμε πάνω από το φρυγανισμένο ψωμί. Εάν το χρησιμοποιήσουμε αργότερα,την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις