Τσίπρας στον ΣΕΒ: Χρειάζεται μια νέα οικονομική πολιτική, η οποία θα μειώσει τις ανισότητες
Με τα δύο «μεγάλα ερωτήματα», που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφού πρώτα τόνισε τη σημασία να υπάρχουν «ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας», ακόμα και σε αυτούς που «διαφωνούν». Όπως είπε, αυτά τα ερωτήματα είναι […]
- «Είσαι ο διάβολος» – Αντιμέτωποι με τον πατέρα τους οι γιοι της Ζιζέλ Πελικό
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Οι ληστές που έκλεψαν τα πορτρέτα των Ελισάβετ Β' και Μαργκρέτε Β' του Άντι Γουόρχολ τα έκαναν όλα στραβά
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
Με τα δύο «μεγάλα ερωτήματα», που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφού πρώτα τόνισε τη σημασία να υπάρχουν «ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας», ακόμα και σε αυτούς που «διαφωνούν».
Όπως είπε, αυτά τα ερωτήματα είναι «πώς θα ανασχέσουμε την κλιματική κρίση» και «πώς θα ανασχέσουμε τις συνέπειες του οικονομικού μοντέλου των τελευταίων δεκαετιών».
«Ερωτήματα που δεν τα έθεσε η πανδημία. Η πανδημία όμως έκανε εξαιρετικά επείγον να απαντηθούν», σημείωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «εδώ και περίπου μια δεκαετία, οι ηγεσίες του δυτικού κόσμου προσπαθούν να αγνοήσουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο».
«Διάφορες αφηγήσεις σε κάθε χώρα ή και διεθνώς εμφανίστηκαν, για να πείσουν τους πολίτες ότι το κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο είναι μια χαρά, απλά υπάρχουν αυτοί που το εμποδίζουν να ανθήσει», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε πως «σε κάθε γωνιά του κόσμου, πάντα κάτι άλλο έπρεπε να φταίει εκτός από το προφανές: το κυρίαρχο οικονομικό δόγμα».
«Σε αυτό το περιβάλλον, όποιος αντιμετωπίζει τα πράγματα με στοιχειώδη υπευθυνότητα, βάζει στο τραπέζι το ζήτημα μιας νέας οικονομικής πολιτικής, η οποία θα μειώσει τις ανισότητες, θα προστατέψει το περιβάλλον, θα συμβάλλει σε μια μακρά, βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε σε μια σειρά παραδειγμάτων παγκοσμίως, στα οποία ζητούνται αλλαγές στη φορολόγηση και στο γενικότερο οικονομικό σύστημα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις