Λαχταριστές σφακιανές πίτες και πεντανόστιμα κρητικά καλτσούνια
Άρωμα Κρήτης στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη»
- Πώς θα λάβουν προσαύξηση στη σύνταξη οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι
- Ναζιστική συγκέντρωση σε παράσταση για την Άννα Φρανκ στις ΗΠΑ - Κρατούσαν σημαίες με αγκυλωτούς σταυρούς
- Τι σχέση μπορεί να έχουν, το μυλόξιδο, η ρίγανη και η καλέντουλα, με την ωτίτιδα του σκύλου μας;
- Αυτή ήταν η τελευταία καταχώρηση της βασίλισσας Ελισάβετ στο ημερολόγιό της λίγο πριν πεθάνει
Την κρητική κουζίνα της Κρήτης τίμησε ο σεφ της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» Απόστολος Ρουβάς, ετοιμάζοντας δύο από τις πιο διάσημες και νόστιμες συνταγές της.
Οι σφακιανές πίτες είναι γέννημα της Χώρας των Σφακίων και διάσημες όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
290 ml νερό
1 κ.γλ. αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
Για τη γέμιση:
800 γρ. ξινή μυζήθρα Κρήτης
Ακολουθήστε τις οδηγίες του Απόστολου Ρουβά και καλή σας όρεξη!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις