Λαχταριστές σφακιανές πίτες και πεντανόστιμα κρητικά καλτσούνια
Άρωμα Κρήτης στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη»
- Νέα καταστροφή υποθαλάσσιου καλωδίου μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας - Δεν αποκλείεται το σαμποτάζ
- Είκοσι χρόνια μετά το τσουνάμι της Ινδονησίας, ελπίζει μια μέρα να δει ξανά τον γιο της
- Κλειστό το χιονοδρομικό στον Παρνασσό λόγω της κακοκαιρίας - Μεγάλες ουρές προς Καλάβρυτα
- Πώς θα τα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς πρόστιμο - Έως τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία
Την κρητική κουζίνα της Κρήτης τίμησε ο σεφ της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» Απόστολος Ρουβάς, ετοιμάζοντας δύο από τις πιο διάσημες και νόστιμες συνταγές της.
Οι σφακιανές πίτες είναι γέννημα της Χώρας των Σφακίων και διάσημες όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
290 ml νερό
1 κ.γλ. αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
Για τη γέμιση:
800 γρ. ξινή μυζήθρα Κρήτης
Ακολουθήστε τις οδηγίες του Απόστολου Ρουβά και καλή σας όρεξη!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις