Λαχταριστές σφακιανές πίτες και πεντανόστιμα κρητικά καλτσούνια
Άρωμα Κρήτης στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη»
Την κρητική κουζίνα της Κρήτης τίμησε ο σεφ της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» Απόστολος Ρουβάς, ετοιμάζοντας δύο από τις πιο διάσημες και νόστιμες συνταγές της.
Οι σφακιανές πίτες είναι γέννημα της Χώρας των Σφακίων και διάσημες όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
290 ml νερό
1 κ.γλ. αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
Για τη γέμιση:
800 γρ. ξινή μυζήθρα Κρήτης
Ακολουθήστε τις οδηγίες του Απόστολου Ρουβά και καλή σας όρεξη!
- «Η γη της ελιάς»: Η απαγωγή που συγκλονίζει τη Μάνη
- Τουρκία: Κλείδωσε η αγορά Eurofighter – 40 μαχητικά θα προμηθευθεί η Άγκυρα
- Φυσικό αέριο: Η πολιτική Τραμπ θα επηρεάσει τις εξαγωγές αμερικανικού LNG στην ΕΕ
- Πιτσιλής: Αυτές είναι οι σύγχρονες προκλήσεις των φορολογικών διοικήσεων
- ΚΕΔΕ: Στήριξη στους Δήμους για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων
- Κλιματική αλλαγή: Η πετρελαιοβιομηχανία ζητά από τον Τραμπ να ξηλώσει τις πολιτικές Μπάιντεν