Λαχταριστές σφακιανές πίτες και πεντανόστιμα κρητικά καλτσούνια
Άρωμα Κρήτης στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη»
Την κρητική κουζίνα της Κρήτης τίμησε ο σεφ της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» Απόστολος Ρουβάς, ετοιμάζοντας δύο από τις πιο διάσημες και νόστιμες συνταγές της.
Οι σφακιανές πίτες είναι γέννημα της Χώρας των Σφακίων και διάσημες όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
290 ml νερό
1 κ.γλ. αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
Για τη γέμιση:
800 γρ. ξινή μυζήθρα Κρήτης
Ακολουθήστε τις οδηγίες του Απόστολου Ρουβά και καλή σας όρεξη!
- Γάζα: Το Ισραήλ μελετά την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση κατάπαυσης του πυρός, δηλώνει η Μοσάντ
- Οικονομία: Δεξιότητες και κοινωνική συνοχή – Απολογισμός του ΕΣΠΑ 2014-2020
- Τεχνητή νοημοσύνη: Η Κίνα έχει πάρει «κεφάλι» στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της GEN AI
- Άμπου Ντάμπι: Ξεμένει από χώρους γραφείων
- Συμφωνία ΗΠΑ – Βενεζουέλας για βελτίωση των διμερών σχέσεών τους
- Κολομβία: Επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης καταγράφει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού