Η ιστορία του Έλληνα αστυνομικού που θέλει να κάνει αλλαγή φύλου
Ο 24χρονος διεμφυλικός αστυνομικός ζητά οικονομική στήριξη για την εγχείρηση επανακαθορισμού του φύλου του.
- Ζητείται λύση για 930.000 χαμηλοσυνταξιούχους
- Η δολοφονία του «κυρίου Καλόκαρδου»: Μετά από τέσσερις δεκαετίες, ο φόνος ενός 58χρονου παραμένει μυστήριο
- Ζελένσκι: Στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα επιτίθενται στο Κουρσκ – Μπορεί να εμπλακούν και αλλού
- «Ήμουν χτυπημένη σε όλο μου το σώμα» - Η Νικόλ Κίντμαν για τις σκληρές σκηνές του «Big Little Lies»
Έναν αγώνα ζωής δίνει ο 24χρονος Πάρης, αστυνομικός στο επάγγελμα, ο οποίος ζητά οικονομική ενίσχυση για να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου.
Ο Πάρης έχει επιλέξει να υπηρετεί το ελληνικό κράτος και τους πολίτες ως αστυνομικός, σε έναν χώρο ιδιαίτερα απαιτητικό και ανδροκρατούμενο.
Μέσα από την ειδική πλατφόρμα «GoGetFunding», ο 24χρονος τρανς άνδρας ζητεί τη βοήθεια του κόσμου ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό και να γίνει η επιθυμία του πραγματικότητα.
O νεαρός ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου αγωγή τεστοστερόνης και προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για την επέμβαση μαστεκτομής.
Το μήνυμά του
«Γεια σας, το όνομα μου είναι Πάρης και ζω στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα. Είμαι 24 χρόνων, τρανς άντρας και προσπαθώ να μαζέψω λεφτά για τις εγχειρήσεις επαναπροσδιορισμού του φύλου μου, αλλά είναι κάτι πολύ δύσκολο, καθώς δεν έχω καμία βοήθεια από την οικογένεια μου. Είμαι αστυνομικός και αυτό καθιστά πιο δύσκολο να νιώσω αποδεκτός, καθώς η πλειοψηφία των συναδέλφων μου είναι προκατειλημμένη απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθω συνεχώς ξένος και ανασφαλής με τον εαυτό μου. Κάθε βοήθεια θα ήταν εκτιμητέα, σας ευχαριστώ πολύ!»
Το σχόλιο της Police Action – Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Tην ιστορία και την προσπάθεια του Πάρη στηρίζει και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Police Action, στον οποίο συνδράμουν κυρίως αστυνομικοί:
«Είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε για τρανς ανθρώπους. Γιατί υπάρχουν τρανς άντρες, αλλά και τρανς γυναίκες που ακολουθούν την αντίστροφη πορεία μετάβασης. Είναι διαφορετικό πράγμα ο σεξουαλικός προσανατολισμός από τη ταυτότητα και έκφραση φύλου. Η ταυτότητα φύλου αφορά το πώς βιώνει ένας άνθρωπος το φύλο του, είναι η εσωτερική αντίληψη και αίσθηση για το φύλο, είναι ο τρόπος που κοινωνικοποιείται ένας άνθρωπος σε σχέση με την έμφυλη ταυτότητά του.
Δεν είναι επιλογή, είναι μια εσωτερική, έμφυτη αίσθηση. Η ταυτότητα και έκφραση φύλου, αλλιώς το κοινωνικό φύλο είναι η έννοια που προσδιορίζει με ακρίβεια τους τρανς ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, η σεξουαλικότητα δεν είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει. Έτσι λοιπόν οι τρανς ανθρώποι, δεν χαρακτηρίζονται από το βιολογικό φύλο τους, αφού τους τρανς ανθρώπους τους χαρακτηρίζει η ταυτότητα φύλου, το κοινωνικό φύλο, αγγλιστί gender.
Τρανς άνδρας λοιπόν σύμφωνα με έναν επιστημονικό ορισμό είναι ο άνδρας που του αποδόθηκε το θηλυκό φύλο κατά τη γέννηση. Τρανς (transgender) είναι ένας όρος ομπρέλα και οι τρανς άνδρες επιλέγουν να υποβληθούν σε χειρουργική ή ορμονική μετάβαση, ή και τα δύο, για να αλλάξουν την εμφάνισή τους έτσι ώστε να ταιριάζει με την ταυτότητα του φύλου τους ή να ανακουφίσει τη δυσφορία του φύλου τους.
Στο δρόμο του Πάρη να είναι ο πραγματικός εαυτός του, χωρίς προβλήματα στην προσωπική και υπηρεσιακή του ζωή, θα είμαστε δίπλα του να τον υποστηρίζουμε και είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε στην Ελληνική Αστυνομία. Άλλωστε όσοι συνάδελφοι τον γνωρίζουμε, ξέρουμε ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και καλός Αστυνομικός και αυτό έχει τελικά σημασία.»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις