Η αποστολή της Κροατίας επέστρεψε στη βάση της, καθώς υπέστη ήττα με 3-5 από την Ισπανία και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Euro. Λίγη ώρα μετά την επσιτροφή των «χρβάτσκι» στο Ρόβινι ο Ζλάτκο Ντάλιτς στις δηλώσεις που έκανε παραδέχτηκε πως έκανε λάθη και ανέλαβε την ευθύνη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Εκανα λάθη και αποδέχομαι την ευθύνη, γιατί σε τελική ανάλυση εγώ παίρνω τις αποφάσεις. Εκ των υστέρων, θα έκανα κάποια πράγματα διαφορετικά, αλλά τώρα το μοναδικό που έχω στο μυαλό μου είναι η πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Το μεγάλο παιχνίδι με τη Ρωσία, το Σεπτέμβριο, είναι πολύ κοντά.

Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε. Κάναμε κάποια απλά λάθη, που δεν επιτρέπονται απέναντι σε αντιπάλους όπως η Ισπανία, γιατί θα σε τιμωρήσουν. Είναι όμως μέρος της εξέλιξης, έστω κι αν μας κόστισαν μία θέση στα προημιτελικά. Είμαστε για κάτι καλύτερο από τους «16», αλλά αυτή τη φορά δεν δικαιούμασταν κάτι περισσότερο. Συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει λαμπρό μέλλον».

Όσον αφορά το μέλλον του Λούκα Μόντριτς, τόνισε πως θα μιλήσει σύντομα μαζί του για να αποφασίσουν τι είναι το καλύτερο.