Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ-Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στηρίζουμε την επανένωση της Κύπρου, στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας

ΗΠΑ-Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στηρίζουμε την επανένωση της Κύπρου, στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν έναν ολοκληρωμένο διακανονισμό για την επανένωση της Κυπρου, στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και καλούν σε σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, σημείωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για τα εγκαίνια στρατιωτικής βάσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας «Hellas Journal», ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζουν να κάνουν έκκληση για διάλογο και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».

Και επεσήμανε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν έναν ολοκληρωμένο διακανονισμό για την επανένωση του νησιού, στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή».

Sports in

LIVE: Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς για τον πρώτο γύρο του Wimbledon. Τηλεοπτικά από Novasports 1HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024