Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
The Cheese Barge: Ένα εστιατόριο σε κανάλι του Λονδίνου

The Cheese Barge: Ένα εστιατόριο σε κανάλι του Λονδίνου

Το σχέδιο του The Cheese Barge αντλεί από την τοπική κληρονομιά της περιοχής, τα παραδοσιακά πλεούμενα του καναλιού και έχει ευθεία αναφορά στο βιβλιοπωλείο-περίπτερο Electa που δημιούργησε το 1991 ο James Stirling στους κήπους του Arsenal στη Βενετία

Θεωρείται ότι οι Βρετανοί στερούνται κουλτούρας τυριού – το μοναδικό βρετανικό τυρί που παραδέχονται οι Γάλλοι είναι το Stilton – αλλά εδώ και λίγο καιρό στο Grand Union Canal, στο Paddington του Λονδίνου, είναι μονίμως προσδεδεμένη μια μαούνα την οποία το αρχιτεκτονικό γραφείο Adam Richards Architects έχει μετατρέψει σε ένα ρεστοράν που εστιάζει στο τυρί.

Το σχέδιο του The Cheese Barge αντλεί από την τοπική κληρονομιά της περιοχής, τα παραδοσιακά πλεούμενα του καναλιού και έχει ευθεία αναφορά στο βιβλιοπωλείο-περίπτερο Electa που δημιούργησε το 1991 ο James Stirling στους κήπους του Arsenal στη Βενετία (και το οποίο ως αρχιτεκτόνημα ευθέως αναφέρεται σε πλεούμενο).

View this post on Instagram

A post shared by Adam Richards (@adamrichardsarchitects)

«Υπήρχε κάτι πραγματικά ωραίο στο να σχεδιάζεις ένα πλεούμενο το οποίο ήταν βασισμένο σε ένα αρχιτεκτόνημα το οποίο ήταν βασισμένο σε ένα πλεούμενο» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο Adam Richards σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το ρεστοράν δημιουργήθηκε μέσα σε μια μήκους 20 μέτρων μαούνα με ταράτσα-κατάστρωμα.

Στο πίσω μέρος του ρεστοράν, μια δομή σαν σημαδούρα που στεγάζει την κουζίνα συνδέεται με εξωτερική γέφυρα με το εστιατόριο.

Μια στέγη από πατιναρισμένο αλουμίνιο σκεπάζει το πλεούμενο, θυμίζοντας τα καλύμματα από μπλε μουσαμά που τυπικά χρησιμοποιούνταν για να καλύπτουν τα εμπορεύματα που μετέφεραν οι μαούνες.

Το στούντιο ντιζάιν εσωτερικών χώρων Raven Collective διατήρησε το βιομηχανικό ύφος και στο εσωτερικό, ενώ εκεί γίνεται ευρεία χρήση ναυτικών μοτίβων (επιτοίχια φωτιστικά πλοίων, μικρές δέστρες και ναυτικές επιτραπέζιες λάμπες).

Τα τζάμια που περιβάλλουν πλήρως το ρεστοράν επιτρέπουν στους συνδαιτημόνες να βλέπουν έξω στο κανάλι και στους περαστικούς να ρίχνουν ματιές στο εσωτερικό του ρεστοράν.

«Ανέκαθεν είχαμε την πρόθεση να δημιουργούμε διασκεδαστικές εμπειρίες εστίασης και τι θα ήταν πιο διασκεδαστικό από το να τρως τα καλύτερα των βρετανικών τυριών στο Grand Union Canal» τόνισε ο ιδρυτής του The Cheese Bar, ο Matthew Carver.

Must in

Αποκάλυψη in: Συνδέουν με παλιά «αδρανή» οργάνωση τη νέα γιάφκα στο Παγκράτι

Νέα σημαντικά στοιχεία στην διάθεση των Αρχών και πιθανός νέος κύκλων συλλήψεων για παλιές ένοπλες επιθέσεις, μετά τον εντοπισμό της γιάφκας στο Παγκράτι. «Δεν έχω καμία σχέση με το διαμέρισμα των Αμπελοκήπων» αναφέρει ο 31χρονος αντιεξουσιαστής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024