Η Εθνική μας ομάδα παρότι πάλεψε μέχρι το φινάλε στην αναμέτρηση με τον Καναδά, εντέλει γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού τουρνουά με 97-91 και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της.
Η «γαλανολευκη» για τρία δεκάλεπτα ήταν εξαιρετική όμως στην τέταρτη περίοδο είχε ένα μπλακ άουτ που της στοίχισε και το παιχνίδι, με τον Ρικ Πιτίνο μάλιστα να αντιλαμβάνεται τι πρόκειται να συμβεί και να καλεί ένα τάιμ άουτ όπου τα έψαλε χοντρά στους παίκτες του.
«Δεν ξέρω τι γαμ@@ κάνετε. Τρέχουμε καλά την επίθεση για τρία δεκάλεπτα και τώρα θέλετε να αυτοσχεδιάσετε και να κάνετε τα δικά σας γαμ@@@α plays», είπε σε έξαλλη κατάσταση ο ομοσπονδιακός τεχνικός στους παίκτες του.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.