69 ημέρες εγκλεισμού σε μια νέα έκθεση από τον Vito Nesta
Η έκθεση παρουσιάζει τη δουλειά του Vito Nesta μέσα από δύο «μονοπάτια»· το πρώτο έχει βαφτιστεί «Εγκατάσταση» και το δεύτερο, «Καμουφλάζ»
- Πού βρίσκεται η Ahoo Daryaei; - «Αν την έχουν πειράξει θα πάρουν φωτιά οι δρόμοι»
- Όσα συνέβησαν μέσα στην έπαυλη του Φρανκ Σινάτρα – Τζόγος και κρυφές ερωτικές συναντήσεις
- Νέες ισραηλινές σφαγές σε Βηρυτό και Γάζα που παραπέμπει στην «Αποκάλυψη»
- Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας: Μήπως είναι πολύ αργά για να αλλάξει η πορεία του;
Τις 69 ημέρες εγκλεισμού λόγω πανδημίας του σύγχρονου Ιταλού ντιζάινερ Βίτο Νέστα ιχνηλατεί η έκθεση «Diario di un designer. Sessantanove giorni nel segno di Vito Nesta (Ημερολόγιο ενός ντιζάινερ. Εξήντα εννιά ημέρες στον αστερισμό του Βίτο Νέστα)» ενώ, ταυτόχρονα, αποτίει φόρο τιμής στο Palazzo Reale di Genova που τη φιλοξενεί.
Είναι η πρώτη έκθεση του μουσείου που είναι αφιερωμένη σε σύγχρονο ντιζάινερ, την επιμελήθηκαν οι Alessandro Valenti και Luca Parodi σε συνεργασία με το τμήμα Αρχιτεκτονικής και Ντιζάιν του Πανεπιστημίου της Γένοβας και εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ντιζάιν της Γένοβας για να ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου.
Η έκθεση παρουσιάζει τη δουλειά του Νέστα μέσα από δύο «μονοπάτια»· το πρώτο έχει βαφτιστεί «Εγκατάσταση» και το δεύτερο, «Καμουφλάζ».
Η «Εγκατάσταση» καταλαμβάνει την Galleria degli Specchi (σ.σ. αίθουσα με τους καθρέφτες) του μουσείου: σε ένα μεγάλο τραπέζι εκτίθενται εκατό πιάτα τα οποία ο ντιζάινερ δημιούργησε στη διάρκεια του εγκλεισμού, χρησιμοποιώντας τα κεραμικά ως σελίδες ημερολογίου. Πάνω στα πιάτα, μοτίβα που εκφράζουν τη διάθεση των ημερών απομόνωσης, στιγμιότυπα που παρατηρούσε από το παράθυρό του ο καλλιτέχνης.
View this post on Instagram
Στο «Καμουφλάζ», έργα του Νέστα παρουσιάζονται σε δωμάτια του Palazzo Reale di Genova ως μια σειρά στιγμών που σταδιακά ανακαλύπτει ο επισκέπτης· η εμπειρία ξετυλίγεται μέσα από τα παλαιά δωμάτια, εξαιρετικά διακοσμημένα με γύψινα και νωπογραφίες, όπου ο φιλότεχνος άθελά του ψάχνει τις σύγχρονες δημιουργίες και τις φέρνει στο φως.
«Στην επισημότητα ενός μέρους που ήταν θεματοφύλακας στο παρελθόν και όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, θέλησα να εγκαθιδρύσω έναν διάλογο μεταξύ αντικειμένων, με συνεχή αναφορά μεταξύ παλαιού και σύγχρονου, ανοίγοντας στους επισκέπτες νέες πιθανότητες για στοχασμό και χρήση» σχολίασε ο Βίτο Νέστα σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις