Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές με σκύλο: Οδηγός επιβίωσης

Διακοπές με σκύλο: Οδηγός επιβίωσης

Όλα όσα θα χρειαστεί να έχετε υπόψη

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και πολλοί “σκυλογονείς” προετοιμάζονται για τις διακοπές τους με τον τετράποδο φιλαράκο τους. Σίγουρα το φετινό καλοκαίρι δε θυμίζει τα προηγούμενα, αλλά τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε για τον σκύλο μας, παραμένουν τα ίδια. Πολλά ερωτήματα βασανίζουν τους ιδιοκτήτες σκύλων. “Πώς πρέπει να προετοιμάσω τον σκύλο μου; Πώς μπορεί να ταξιδέψει; Τι πρέπει να έχω μαζί μου; Μπορώ να πάρω τον σκύλο μου στην παραλία;”

Σε περίπτωση που το ταξίδι γίνει οδικώς, πηγαίνετε τον σκύλο κάποιες μικρές βόλτες με το αυτοκίνητο για να συνηθίσει το περιβάλλον. Το καλύτερο θα ήταν να πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας νωρίς το πρωί ή το βράδυ για να αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες. Φροντίστε να κάνετε ανάλογες στάσεις της απόστασης ώστε ο σκύλος να ξεκουράζεται και να περπατάει λίγο.

Εάν το ταξίδι γίνει με αεροπλάνο, επικοινωνήστε με την εταιρεία για να σας δώσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες. Εάν το σκυλάκι είναι μικρόσωμο, μπορεί να ταξιδέψει μαζί σας, ενώ αν είναι μεγαλόσωμο ταξιδεύει στον χώρο των αποσκευών μέσα σε κλουβί μεταφοράς, ανάλογου του μεγέθους του σκύλου.

Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με πλοίο, πηγαίνετε μια βόλτα με τον σκύλο σας στο λιμάνι προκειμένου να συνηθίσει τους ήχους των πλοίων και τον κόσμο. Θυμηθείτε ότι στο πλοίο, ο σκύλος σας είτε θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, είτε θα ταξιδέψει μαζί σας στο κατάστρωμα με το λουρί του.

Στα λεωφορεία, επιτρέπεται να ταξιδεύουν μόνο τα μικρόσωμα σκυλιά που θα βρίσκονται εντός κλουβιού μεταφοράς και θα βρίσκονται με εσάς.

Μια βόλτα με τον σκύλο στην παραλία (εφόσον είναι δυνατόν) θα τον βοηθούσε να εξοικειωθεί και να μην τον τρομάζει η θάλασσα.

Τι θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας;

Πρώτο και σημαντικότερο, τα μπωλ και το φαγητό του σκύλου γιατί είναι αρκετά πιθανό να μη βρούμε στην περιοχή όπου ταξιδεύουμε. Εξίσου σημαντικά είναι το κολάρο και το λουρί του σκύλου για τις βόλτες του αλλά και το φίμωτρο σε περίπτωση που μεταβεί σε χώρο όπου είναι απαραίτητο (π.χ πλοίο ή τρένο). Απαραίτητο είναι να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας του σκύλου, το σαμπουάν του αλλά και τα αντιπαρασιτικά προϊόντα. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε το σπρέι σιτρονέλας, το οποίο προφυλάσσει από τα τσιμπήματα κουνουπιών/σκνιπών που μεταδίδουν το καλαζάρ.

Πέρα από αυτά, χρειάζεται να έχουμε μαζί μας ένα “φαρμακείο” που θα φτιάξουμε εμείς οι ίδιοι. Οπωσδήποτε θα πρέπει να περιέχει αλοιφή για τα τσιμπήματα, βαμβάκι και γάζες-επιδέσμους σε περίπτωση τραυματισμού, φυσιολογικό ορό, θερμόμετρο, χάπια για τη διάρροια, χάπια κορτιζόνης για να αποφευχθεί το αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα, ατροπίνη εάν ο σκύλος δηλητηριαστεί και αν έχει κάποια ασθένεια, τα φάρμακά του.

Πρώτες βοήθειες

Δηλητηρίαση από φόλα/χαλασμένη τροφή: Μεταφορά στον κτηνίατρο, χορήγηση ατροπίνης

Διάρροια: Δε δίνουμε τροφή στον σκύλο για μία ημέρα και επικοινωνούμε με τον κτηνίατρο. Εάν ο σκύλος εμφανίζει και επίμονο πυρετό, πρέπει να μεταφερθεί στον κτηνίατρο.

Εμετός: Επικοινωνούμε με τον κτηνίατρο, δε δίνουμε φαγητό.

Τσίμπημα: Επικοινωνούμε με τον κτηνίατρο, χορηγούμε αλοιφή από το φαρμακείο και ίσως χρειαστεί κορτιζόνη για να αποφευχθεί το αλλεργικό σοκ.

Σκύλος και θάλασσα

Ίσως το ερώτημα που απασχολεί περισσότερο τους ιδιοκτήτες σκύλων το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο σκύλος μπορεί να κάνει τη βόλτα του (πάντα με λουρί, φυσικά!) οπουδήποτε στην ύπαιθρο, συνεπώς ΚΑΙ στην παραλία.

Το μπάνιο του σκύλου σε θάλασσα όπου ΔΕΝ υπάρχουν λουόμενοι, ΔΕΝ αποτελεί καμιά απολύτως παράβαση. Σε περίπτωση όμως που καταφθάσουν λουόμενοι και ζητήσουν από τον ιδιοκτήτη του ζώου, να το απομακρύνει, εκείνος οφείλει να το κάνει.

Έχετε κατά νου τα εξής…

Δεν αφήνουμε τον σκύλο μας να γαβγίζει ασταμάτητα μέσα στο λεωφορείο, στο αεροπλάνο, στο πλοίο ή στο τρένο. Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να ηρεμήσουν και δεν είναι τόσο…φιλόζωοι.
Δεν αφήνουμε τον σκύλο σε σταθμευμένο όχημα σε ώρες με υψηλή θερμοκρασία, καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται εξαιρετικά γρήγορα στο αυτοκίνητο και ακόμα και λίγα λεπτά μπορούν να αποβούν μοιραία.
Μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του σκύλου μας πάντοτε.
Δεν ξεχνάμε ότι σε περίπτωση που μείνουμε σε ξενοδοχείο, θα πρέπει να βρούμε δωμάτιο σε ξενοδοχείο που δέχεται ζώα.
Δεν πιέζουμε τον σκύλο μας να μπει στη θάλασσα. Τον αφήνουμε να εξερευνήσει την παραλία και να παρακολουθήσει τη θάλασσα και αν αισθανθεί καλά, θα μπει μόνος του σιγά σιγά. Εάν πάλι δεν θέλει, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το σεβαστούμε.
Download Best WordPress Themes Free DownloadDownload Premium WordPress Themes FreeDownload Premium WordPress Themes FreeDownload WordPress Themesudemy free downloaddownload lava firmwareDownload WordPress Themes
SHARE:

inView

Γιατί οι εκλογές στις ΗΠΑ διεξάγονται πάντα Τρίτη και Νοέμβριο;

Οι αμερικανικές εκλογές βασίζονται σε ένα ιδιαίτερο σύστημα - Στην καρδιά του συστήματος αυτού βρίσκονται οι εκλέκτορες του Σώματος των Εκλεκτόρων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2024