ΑΑΔΕ: Στα 2,647 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι στο πρώτο 5μηνο του 2021
Στα 109 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Μάιο
Δύσκολος μήνας για τους φορολογούμενους αποδείχθηκε ο Μάιος με τους απλήρωτους φόρους σε μηνιαία βάση να αυξάνονται κατά 315 εκατ. ευρώ και να διαμορφώνονται στο πεντάμηνο σε 2,647 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ στο πρώτο πεντάμηνο του έτους το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 2, 901 δις. ευρώ ενώ την ίδια περίοδο το 2020 είχε φτάσει τα 2,523 δις. ευρώ (αύξηση κατά 15%).
Τον Μάιο τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη έφθασαν στα 340 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 93 εκατ ευρώ (αύξηση κατά 266%). Να σημειωθεί ότι πέρυσι είχε γίνει αναστολή πληρωμών για μεγάλο μέρος φορολογουμένων.
Σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις 5μηνου, (εξαιρουμένων των μη φορολογικών κατηγοριών), των νέων ληξιπρόσθεσμων οφειλών έφτασαν τα 661 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ την αντίστοιχη περίοδο το 2020 έφτασαν τα 450 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 47%) . Οι εισπράξεις έναντι νέου ληξιπροθέσμου για Μάιο 2021 (εξαιρουμένων των μη φορολογικών κατηγοριών), έφτασαν τα 113 εκατ. ευρώ (έναντι 72 εκατ. ευρώ) την αντίστοιχη περίοδο του 2020- αύξηση κατά 56%).
Συνολικά τα χρέη προς την εφορία έφθασαν τον Μάιο στα 109 δις. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,753 δις. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης και εισπράξιμα θεωρούνται 84,331 δις. ευρώ ενώ με χρέη στην εφορία εμφανίζονται 3.905.073 φορολογούμενοι.
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»






