Πώς τα κορονοπάρτι στα beach bar γίνονται εστίες υπερμετάδοσης – Μαρτυρίες μαθητών
«Βόμβες» υπερμετάδοσης του κοροναϊού τα πάρτι που γίνονται σε νυχτερινά κέντρα.
- «Mr Everyman»: Οι 51 άνδρες που καταδικάστηκαν για τους βιασμούς της Ζιζέλ - Γιατί τους ονόμασαν έτσι;
- Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
- Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
Στις υγειονομικές αρχές σήμανε συναγερμός μετά την αύξηση κρουσμάτων κυρίως στα νότια προάστια, έπειτα και από τη συρροή που προέκυψε από πάρτι σε μαγαζιά επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.
Μαθητές Λυκείου, που βρέθηκαν σε αυτά τα πάρτι, περιγράφουν την εμπειρία τους στο MEGA.
Η Άννα μαθήτρια της Β’ Λυκείου μίλησε για την προσωπική της εμπειρία. Όπως είπε πήγε σε ένα πάρτι την Παρασκευή, το οποίο διοργανώθηκε με αφορμή την αποφοίτηση.
«Είχαν κάνει όλοι τεστ προκειμένου να πάνε. Όμως εκεί ήρθαν και φίλοι φίλων που δεν ήταν στην αποφοίτηση. Επειδή οι φίλες μου ήταν θετικές έκανα κι εγώ τεστ και βγήκα θετική Είμαι στο δωμάτιό μου, είμαι στο σπίτι του μπαμπά μου που έχει εμβολιαστεί», ανέφερε.
«Θέλω να κάνω το εμβόλιο», σημείωσε και μίλησε για την άποψη των συμμαθητών της για τον ιό και των μέτρων προστασίας.
Ο Στάθης, μαθητής κι αυτός Λυκείου, πήγε με την παρέα του στο γνωστό beach bar που έχει βρεθεί στο στόχαστρο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.
«Πήγα και αυτό το Σαββατοκύριακο και το προηγούμενο. Εμείς καθόμασταν στο πλάι και όχι στο κέντρο. Δεν κολλήσαμε. Στο πρώτο κατάστημα από το τραπέζι μέχρι την έξοδο κάναμε πέντε λεπτά για να φύγουμε. Η μισή μου παρέα είναι εμβολιασμένη, δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο που δεν κολλήσαμε», σημείωσε.
Τι αναφέρει ο δήμαρχος Αλίμου
Ο Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου, μίλησε για την κατάσταση στα μαγαζιά της παραλιακής ζώνης. Όπως είπε από τις 15/7 τα περισσότερα θα μετατραπούν σε covid free μαγαζιά.
«Υπάρχει μεγάλη πίεση και έλεγχος από μας, τα μαγαζιά τηρούν τα μέτρα, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που ξεφεύγουν. Συνολικά το παραλιακό μέτωπο έχει πολλά καταστήματα… Δεν είναι αυτή η κατάσταση κάθε μέρα και σε όλα τα καταστήματα.
Δεν γίνεται να υπάρχει ένα κλιμάκιο σε κάθε κατάστημα, κάθε μέρα. Εμένα μου είπαν ότι εφόσον τηρούν όλες τις προδιαγραφές του νόμου και ο κόσμος σηκώνεται να χορέψει δεν μπορούν να τους βάζουν να καθίσουν. Όταν ανοίγουν τα κλαμπ, επιτρέπεται το αλκοόλ και η μουσική ο κόσμος δεν μπορεί να κάθεται. Δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί η κατάσταση.»
Για να μην πάμε σε κλείσιμο η λύση που βλέπω είναι να επανέλθουμε ένα βήμα πίσω, όταν η μουσική έπαιζε ως τις 12 το βράδυ. Μου είπαν ότι σχεδόν όλοι θα κάνουν τα καταστήματά τους covid free. Μέχρι τις 15 του μήνα όμως έχουμε μπροστά μας 10 ημέρες δύσκολες. Τα κλαμπ από τη φύση τους είναι για χορό, εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι δεν μπορούσαν να ανοίξουν αυτά τα καταστήματα».
«Ό,τι ήταν να γίνει έχει ήδη γίνει. Από τα ίδια τα μαγαζιά συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Κάποια έκλεισαν τελείως κάποια άλλα ανέβαλαν κάποιες εκδηλώσεις που έγιναν. Όταν γίνουν covid free θα πρέπει να ελέγχουν αν όντως είναι εμβολιασμένοι», σημείωσε ο δήμαρχος Αλίμου.
Καμπανάκι από τους ειδικούς για τα πάρτι στα beach bars
Από πλευράς του, o παιδίατρος κ. Σπύρος Μαζάνης στάθηκε στην ενδοοικογενειακή μετάδοση του ιού, η οποία είναι συχνό φαινόμενο.
Μια οικογένεια που όλοι είναι εμβολιασμένοι δεν θα κολλήσουν», τόνισε.
«Τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα είναι εκτεθειμένα. Οι γονείς αν είναι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν. Τα παιδιά πράγματι το περνάνε ελαφρά, αλλά υπάρχουν και παιδιά που νοσηλεύτηκαν. Το ποσοστό θνητότητας είναι πολύ μικρό, όμως όταν είναι το δικό σου παιδί είναι 100%»., πρόσθεσε και προέτρεψε οι γονείς να ρωτούν τον προσωπικό τους παιδίατρο.
«Κάποιος που είναι εμβολιασμένος κατά 95% δεν θα κολλήσει. Αν πάρει τον ιό από κάποιον που δεν είναι εμβολιασμένος θα έχει τον κοροναϊό χωρίς να νοσήσει και θα τον μεταφέρει. Γίνεται φορέας. Δεν νοσεί αλλά μεταδίδει», διευκρίνισε ο παιδίατρος κ. Μαζάνης.
Τέλος, ο φωτογράφος κ. Κλεάνθους έκανε λόγο για μια δύσκολη κατάσταση και στάθηκε στην ασφάλεια που παρέχει ο εμβολιασμός.
«Οι μεγάλες και μικρές παραγωγές γίνονται μετά από τεστ, μοριακά ή ράπιντ. Όλος ο κόσμος είναι τεσταρισμένος. Περιμένουμε να κλείσουμε από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη. Είμαστε προετοιμασμένοι. Θεωρούμε ότι θα υπάρχει μια ευνοϊκή μεταχείριση σε όσους είναι εμβολιασμένοι».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις