Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε εύκολα tips για να ξαναβάλετε τη διατροφή σας σε πρόγραμμα

Πέντε εύκολα tips για να ξαναβάλετε τη διατροφή σας σε πρόγραμμα

Το άνοιγμα της εστίασης δεν χρειάζεται να σημάνει το τέλος του υγιεινού τρόπου ζωής μας

Τσιμπολόγημα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Μήνες ολόκληροι μακριά από τα γυμναστήρια, που δύσκολα αναπληρώνονται από τις ασκήσεις με τη βοήθεια του… YouTube. Γλυκά και αλμυρά «δωράκια» στον εαυτό μας τις δύσκολες ώρες του φετινού χειμώνα. Το lockdown μας έβγαλε εκτός των άλλων και από την κανονικότητα του υγιεινού μας τρόπου ζωής, όμως δεν είναι δύσκολο να επιστρέψουμε σε αυτή. Οι παρακάτω διατροφικές συμβουλές ίσως σταθούν αρκετές για να τα καταφέρουμε.

.

Φαγητό… από σπίτι

Παραδεχτείτε το: Κι εσείς, όπως κι εμείς, βγήκατε από το lockdown σαφώς «πλουσιότεροι» σε μαγειρικές γνώσεις. Συνεχίστε τους πειραματισμούς στην κουζίνα και μετά από αυτό, μαγειρεύοντας τα περισσότερα γεύματα στο σπίτι και φροντίζοντας για την υψηλή διατροφική τους αξία. Χρησιμοποιήστε άφθονα φρούτα και λαχανικά, υγιεινά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και το ψάρι, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια με υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες και άπαχες πρωτεϊνούχες τροφές, συμπεριλαμβανομένων και των φυτικών πρωτεϊνών.

Εκτός από την υγεία σας, ωφελημένος θα βγει και ο ουρανίσκος σας – ενώ είναι βέβαιο πως σταδιακά θα μάθετε να απολαμβάνετε και τη διαδικασία.

.

Έτοιμο ναι, πρόχειρο όχι

Το delivery πολλοί αγάπησαν, τις θερμίδες του ουδείς. Όμως το έτοιμο φαγητό δεν είναι απαραίτητα και κακής ποιότητας. Επιλέξτε υγιεινά γεύματα από τα μενού των εστιατορίων για τις παραγγελίες σας, όπως πιάτα που περιλαμβάνουν άφθονα λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη.

Βρείτε το καλό παράδειγμα

Σίγουρα κάποιος φίλος ή φίλη σας ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σαν κι αυτόν που θέλετε να υιοθετήσετε. Συζητώντας μαζί του ή μαζί της μπορείτε να ανταλλάξετε συνταγές και tips, να γκρινιάξετε μαζί για τις λιχουδιές που σας λείπουν, αλλά και να αποκαλύψετε ο ένας τον άλλο τις υγιεινές απολαύσεις που σας παρηγορούν. Κι αν οι φίλοι σας… υποκύπτουν στους πειρασμούς, τα social media μπορούν να γίνουν ιδανική πηγή έμπνευσης και στήριξης.

.

Παίξτε με στρατηγική

Μην περιμένετε να πεινάσετε για να βρείτε το κατάλληλο σνακ ή να μαγειρέψετε, γιατί θα δείτε το κάλεσμα των λιπαρών, επεξεργασμένων τροφίμων να γίνεται ακαταμάχητο. Να έχετε πάντα υγιεινά υλικά που μπορούν να μετατραπούν πολύ γρήγορα σε γεύμα ή σνακ, όπως λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς που μπορούν να μεταμορφωθούν σε μια στιγμή σε ένα smoothie γεμάτο πρωτεΐνες. Και βέβαια, όλα θα γίνουν ευκολότερα αν αφιερώσετε λίγες ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να προγραμματίσετε (και εν μέρει να προετοιμάσετε) τα γεύματα της εβδομάδας.

.

Υγιεινός τρόπος ζωής με πρωτεϊνούχα ροφήματα

Τα πρωτεϊνούχα ροφήματα είναι μια πολύ γρήγορη και εύκολη λύση για να λάβετε τα όλα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη. Για παράδειγμα, η νέα γενιά πρωτεϊνούχων ροφημάτων Formula 1 της Herbalife Nutrition, δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτό το σκοπό και παρέχει 18γρ. φυτικής πρωτεΐνης ανά μερίδα, 4γρ. εδώδιμων ινών και καλύπτει τουλάχιστον το 38% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης 25 βιταμινών και μετάλλων.

Ταυτόχρονα, τα ροφήματα Formula 1 έχουν ευχάριστη γεύση και μειωμένες θερμίδες, ενώ αποτελούν ιδανική προσθήκη σε μια χορτοφαγική διατροφή, καθώς παρασκευάζονται αποκλειστικά από vegan συστατικά και δεν περιέχουν γλουτένη και χρωστικές ουσίες.

Δοκιμάστε τις 9 διαφορετικές γεύσεις τους για να ανακαλύψετε τη δική σας αγαπημένη και συνδυάστε τα με τις μπάρες πρωτεΐνης και τα αλμυρά και γλυκά σνακ της Herbalife Nutrition που γεμίζουν θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα κάθε στιγμή της ημέρας.

Όλα τα προϊόντα διατίθενται αποκλειστικά μέσω των Ανεξάρτητων Συνεργατών Herbalife Nutrition, της παγκόσμιας εταιρείας που από το 1980 προσφέρει επιστημονικά τεκμηριωμένα προϊόντα και επιχειρηματικές ευκαιρίες σε χιλιάδες ανθρώπους και περισσότερες από 90 χώρες.

Έχοντας την πρώτη θέση στον κόσμο στις κατηγορίες των υποκατάστατων γεύματος και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής συνδυαστικά, η Herbalife Nutrition διενεργεί παγκόσμια εκστρατεία για την εξάλειψη της πείνας, ενώ έχει δεσμευτεί να προσφέρει διατροφή και εκπαίδευση σε κοινότητες που το έχουν ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.herbalife.gr ή ακολουθήστε τη Herbalife Nutrition στο Facebook, το Instagram ή το YouTube.

Sports in

Μοράτα: «Η εμπιστοσύνη του Ιμπραΐμοβιτς και του Φονσέκα με έκαναν να πάω στη Μίλαν»

O Άλβαρο Μοράτα μίλησε για τη μετακίνησή του στην Μίλαν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024