Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 του Βόλου στο πρώτο φιλικό τεστ της νέας σεζόν στο γήπεδο της Τούμπας.
Οι Θεσσαλονικείς έμειναν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Φαν Βέερτ στο 39′, αλλά χάρη σε γκολ των Γκορτεζιάνι (44′), Εσίτι (47′) και Μιχαηλίδη (86′) πήραν τη νίκη πριν την αναχώρησή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στην Ολλανδία, όπου θα αντιμετωπίσουν την Αϊντχόφεν (14/7), τη Χέρακλες (21/7) και τη Φέγενορντ (25/7).
Ο Ρασβάν Λουτσέσκου μοίρασε χρόνο και χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς παίκτες στο παιχνίδι (παίζοντας με διαφορετική εντεκάδα σε κάθε ημίχρονο), με τον Γκορτεζιάνι να σκοράρει στην πρώτη του συμμετοχή και την πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ, τον Τέιλορ, να μοιράζει την πρώτη του ασίστ. Πρώτο γκολ και για τον Εσίτι.
Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στο 2′, με το σουτ του Τζόλη να περνάει άουτ. Ο Βόλος πίεζε ψηλά τους Θεσσαλονικείς από τα πρώτα λεπτά και απάντησε στις ευκαιρίες με τους Πουρίτα (8′) και Μπαρτόλο (9′).
Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, δεν υπήρχαν φάσεις, με τα δυναμικά μαρκαρίσματα και την ένταση στο παιχνίδι να μη λείπουν. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 39′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά του Μπαριέντος, ο Φαν Βέερτ με κεφαλιά έκανε το 0-1.
Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση, καθώς στο 44′ ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Γκορτεζιάνι στον κενό χώρο, κι αυτός έφερε το ματς στα ίσα (1-1).
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λουτσέσκου προχώρησε σε 11 αλλαγές και η ομάδα του έκανε την ανατροπή. Ο Τέιλορ βρήκε τον Εσίτι, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής σημείωσε το 2-1 στο 47′.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, δημιούργησαν ευκαιρίες με τους Βρακά (61′) και Μουργκ (81′) και κατάφεραν να βρουν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Μιχαηλίδη να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στο 86′.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου μόνο καλά λόγια είχε να πει για την απόδοση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο και ζήτησε σοβαρότητα ενόψει Λιόν
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Εφές με 74-68 υπογράμμισε τη σημασία της νίκης και παράλληλα, στάθηκε στην κακή εμφάνιση των Ερυθρόλευκων στο δεύτερο ημίχρονο.
Η Άστον Βίλα πέρασε με 1-0 από την Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε και η Λιόν «καθάρισε» με 1-0 τη Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία. Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της League Phase του Europa League.
LIVE: Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ για την 7η αγωνιστική της League Phase του Europa League.