Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae: Το τελευταίο ξέσπασμα

Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae: Το τελευταίο ξέσπασμα

Η ιταλική φίρμα αποκαλύπτει την πιο ακραία και ισχυρότερη έκδοση της Aventador ως τελευταίο αποχαιρετισμό στο μοντέλο που ετοιμάζεται να υποδεχτεί το αντικαταστάτη του.

Η Aventador ετοιμάζεται να κλείσει τον κύκλο της και όπως κάθε Lamborghini που σέβεται τον εαυτό της, πριν αποχαιρετίσει, υποδέχεται μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση προσφέροντας υψηλότερες από ποτέ.

Ο λόγος για την Aventador LP 780-4 Ultimae η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 600 μονάδες, 350 coupe και 250 roadster που θα διατεθούν προς 400.000 ευρώ.

Η νέα έκδοση εφοδιάζεται από μια τροποποιημένη εκδοχή του γνωστού ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 780 ίππους και 720 Nm ροπής, δηλαδή είναι ισχυρότερος κατά 40 ίππους και κατά 30 Nm ροπής σε σχέση με την παραλλαγή που εφοδιάζει την έκδοση S.

O κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης, εξασφαλίζοντας στη νέα εκδοχή της Aventador τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, χρόνος που υπολείπεται κατά 1/10 του δευτερολέπτου σε σχέση με την Aventador S. H μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 355 χλμ./ώρα.

Η νέα έκδοση επωφελείται από μεγαλύτερους, νέου σχεδιασμού τροχούς έως 22 ιντσών, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και το σύστημα τετρακίνησης που εφοδιάζει την Aventador S. Παράλληλα, η Ultimae προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής προγραμμάτων Strada, Sport, Corsa και Ego με το τελευταίο να προσφέρει στον χρήστη-οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει τις ρυθμίσεις που αυτός επιθυμεί.

Εκτός από τα παραπάνω η έκδοση Ultimae διαθέτει και ένα αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο το οποίο περιλαμβάνει ανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα, νέο splitter και νέου σχεδιασμού εισαγωγές αέρα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της ιταλικής φίρμας η αεροδυναμική αναβάθμιση περιλαμβάνει αλλαγές ανάλογες αυτών που φέρει η κορυφαία έκδοση SVJ ενώ το αεροδυναμικό πακέτο συμπληρώνει η παρουσία του ενεργού spoiler που αλλάζει γωνία αναλόγως με την επιλογή του προγράμματος οδήγησης.

Οι δυνητικοί αγοραστές της θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ 18 αποχρώσεων για το εξωτερικό ενώ φυσικά θα μπορούν να επωφεληθούν των επιλογών εξατομίκευσης που επιφυλάσσει το πρόγραμμα Ad Personam που προσφέρει πάνω από 300 επιλογές. Σε ό,τι αφορά την έκδοση Ultimae Roadster να σημειωθεί ότι συνδυάζεται με οροφή από ανθρακόνημα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα διακριτικά της έκδοσης σε επενδύσεις και στην χαρακτηριστική πλακέτα που αναφέρει και τον αριθμό κάθε αντιτύπου.

Εκτός από μια ισχυρότερη έκδοση της Aventador, η Ultimae αποτελεί κομβικό σημείο και στα σχέδια εξηλεκτρισμού της ιταλικής φίρμας. Όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, όπως έχει δηλώσει η Lamborghini, πριν περάσει σε φάση εξηλεκτρισμού η οποία θα ολοκληρωθεί το 2023, θα φροντίσει να τιμήσει πρώτα την εποχή της εσωτερικής καύσης, δίνοντας έμφαση στους V12 καθώς η Ultimae και ένα ακόμα V12 supercar το οποίο πιθανότατα θα κάνει την εμφάνισή του στο Pebble Beach Concours d’ Elegance, θα αναλάβουν να αποχαιρετήσουν την εποχή των αποκλειστικά συμβατικών κινητήρων.

Sports in

Τα δεδομένα για Ποκουσέφσκι: Η προτεραιότητα, η Euroleague και μία σημαντική απόφαση

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι ένας παίκτης που ακούγεται έντονα για επιστροφή στην Ευρώπη, όμως τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα – Ποιες είναι οι σκέψεις του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024